Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICT-toets vergelijkt ICT - positie Nederland met wereldtop

Datum nieuwsfeit: 29-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

De Digitale Delta: e-Europe voorbij en de voortgangsrapportage De Digitale Delta

Een publicatie bij het onderwerp Actieprogramma elektronische overheid
29 oktober 2000
Kort voor de zomer van 1999 bracht het kabinet zijn ICT-nota De Digitale Delta uit. In de notitie De Digitale Delta: e-Europe voorbij maakt het kabinet een eerste balans op. In de bijlage bij deze notitie vindt u een overzicht van de acties voor de resterende kabinetsperiode.
De voortgangsrapportage De Digitale Delta belicht de stand van zaken met betrekking tot de vijf pijlers van de ICT-basis uit die nota. Allereerst worden de in De Digitale Delta geformuleerde ambitie en rol van de overheid teruggehaald en wordt kort ingegaan op de relatie met het actieplan "e-Europe 2002 Een informatiemaatschappij voor iedereen". Vervolgens wordt in hoofdlijnen ingegaan op de uitgevoerde acties en activiteiten en de daarmee bereikte effecten.
De bijlage de internationale ICT-toets 2000 is de eerste integrale rapportage over de kracht van de Nederlandse ICT-basis ten opzichte van die in de ICT-top van de wereld. De toets vergelijkt steeds de Nederlandse positie ten opzichte van deze landen, uitgaande van de vijf pijlers van De Digitale Delta.

Notitie De Digitale Delta: e-Europe voorbij

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie