Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra rijksbonus voor Rotterdams digitaal trapveld

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Extra rijksbonus voor

Rotterdams digitaal trapveld

Wethouder Nico Janssens (Informatiebeleid) is verheugd over een extra rijksbedrage van fl. 250.000, - voor het digitale trapveld Sparta Web Side. Dit bedrag, dat door minister Van Boxtel van Grote Stedenbeleid is toegekend, komt bovenop een eerdere rijksbijdrage van fl. 1 miljoen voor vijf digitale trapvelden in Delfshaven en Feijenoord. De digitale trapvelden passen in het zogenoemde E-programma, waarmee de gemeente ICT een vaste plek wil geven in de Rotterdamse samenleving. Het stadsbestuur heeft dan ook zelf een miljoen gulden voor de vijf trapveldjes in Feijenoord en Delfshaven gesteld.

Sparta Web Side is gevestigd in het Sparta stadion. Met de extra bonus wil Sparta Web Side gebruikers van het trapveld -in het bijzonder uit achterstandsgroepen- begeleiden naar een eigen ICT-bedrijf. ICT-ondernemers in de dop kunnen gebruik maken van bedrijfsruimte tegen een gereduceerd tarief. Ook zal er specifiek op starters gerichte begeleiding worden aangeboden, zoals cursussen en coaching. Daardoor moet Sparta Web Side dé plek worden waar starters op het gebied van ICT naartoe stappen voor antwoord op hun vragen, begeleiding en eerste ondersteuning.

Digitaal trapveld
Een digitaal trapveld is een locatie in een wijk, waar iedereen die dat wil, kan leren omgaan met computers en Internet. Over drie jaar zal Rotterdam beschikken over zo'n zestig digitale trapvelden. De feestelijke aftrap van de digitale trapvelden in Delfshaven en Feijenoord vindt a.s. maandag 30 oktober in de middag plaats.

De digitale trapvelden moeten de 'digitale kloof', die dreigt te ontstaan tussen mensen met en zonder computerervaring, tegengaan en verkleinen. Daarnaast verhoogt het kunnen werken met computers het arbeidsmarktperspectief. Digitale trapvelden, om de hoek in de eigen buurt, bevorderen de sociale contacten in de wijk. Jong en oud kunnen binnenlopen om, individueel of in groepen, een cursus te volgen of te e-mailen met familie of vrienden.

Mogelijkheden
De digitale trapvelden bieden standaard de mogelijkheid tot gebruik van e-mail, Internet en e-commerce, het gebruik van een computer voor privé-doeleinden en (bij-) scholing in de informatie- en communicatietechnologie (ICT). Het cursusaanbod varieert van een kennismaking met de computer (basis knoppencursus) tot scholing voor gevorderden. Het is de bedoeling dat de digitale trapvelden volwaardige voorzieningen in de wijk worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie