Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegwerkzaamheden N228 tussen Montfoort en De Meern

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
20 oktober 2000

Wegwerkzaamheden N228 tussen Montfoort en De Meern

De provincie Utrecht start in week van 30 oktober met reconstructiewerkzaamheden op de provinciale weg N228, tussen Montfoort en De Meern. De werkzaamheden duren naar verwachting zo'n tien weken.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

* Op de kruising van de N228 met Knollemanshoek wordt het fietspad verhoogd aangelegd, om het autoverkeer dat het fietspad kruist af te remmen.

* Ter hoogte van de Slotlaan wordt een middeneiland aangelegd op de N228, zodat fietsers en voetgangers in etappes kunnen oversteken. Voor verkeer vanuit Montfoort dat linksaf de Slotlaan in wil rijden wordt op de N228 een aparte linksafstrook gemaakt.
* Bij de aansluitingen van de parallelweg Achthoven westzijde en Achthoven Oostzijde wordt door het aanbrengen van rood asfalt duidelijk gemaakt waar fietsers de parallelweg oversteken om op het fietspad te kunnen komen.

* De N228 wordt bij de kruising met de Noord IJsseldijk plaatselijk verbreed, waardoor een aparte strook gemaakt kan worden voor het verkeer vanuit De Meern dat linksaf de Noord IJsseldijk in rijdt. Het fietspad langs de N228 wordt ook op deze kruising verhoogd om het autoverkeer dat het fietspad kruist af te remmen.
* De N228 wordt bij de kruising met de Nedereindseweg verbreed, om een aparte strook te kunnen maken voor verkeer vanuit De Meern dat linksaf de Nedereindseweg in rijdt. Ook hier wordt het fietspad langs de N228 verhoogd.

Vertraging mogelijk
De werkzaamheden starten bij de kruising met de Slotlaan. Vaak zal op meerdere plaatsen tegelijkertijd worden gewerkt. Het verkeer op de N228 wordt met behulp van verkeerslichten langs de werkzaamheden geleid, wat tot vertraging kan leiden. Om dit zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden die grote hinder voor het verkeer opleveren zoveel mogelijk buiten de spitsperioden uitgevoerd.

Tijdelijke afsluiting zijwegen
Tijdens het asfalteren worden de zijwegen Slotlaan, parallelweg, Noord-IJsseldijk en Nedereindseweg een korte periode afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs het werk.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer A.A. van der Kamp van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 26.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie