Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leidenaar gearresteerd in moordzaak Marianne van der Graaf

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Hollands-Midden: Leiden 30-10-2000 Leidenaar gearresteerd in moordzaak Stevenshof

De politie heeft een 35-jarige Leidernaar aangehouden die ervan wordt verdacht op 13 februari 1998 Marianne van der Graaf om het leven te hebben gebracht. Hoe de politie de verdachte op het spoor is gekomen wil zij in het belang van het onderzoek niet zeggen.

De verdachte was in elk geval niet benanderd om mee te werken aan een DNA-onderzoek dat de afgelopen maand is uitgevoerd. Hiervoor is van tientallen mensen, op vrijwillige basis, een monster van het wangslijmvlies genomen.

Het stoffelijk overschot van de 43-jarige Marianne van der Graaf werd in haar woning in de Beppy Nooijstraat in de Stevenshof in Leiden gevonden. Onderzoek wees uit dat zij slachtoffer was van een misdrijf. Duidelijk was verder dat de vrouw enige tijd gegijzeld is geweest voordat zij werd vermoord.

In het huis van het slachtoffer werden verschillende DNA-sporen aangetroffen op spullen die waarschijnlijk niet van de vrouw zelf waren, maar van de dader. Zo vond de politie onder meer een ski-jack, opratiehandschoenen, een waslijn, een elekticiteitssnoer, twee mesjes en een rol tape.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie