Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Budgetagenda 2001 van het NIBUD verschenen

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIBUD Persbericht

30 oktober 2000

De Budgetagenda 2001 van het NIBUD

Van het nieuwe belastingstelsel tot de euro

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting heeft ook voor 2001 een Budgetagenda uitgegeven. Het jaar 2001 is een jaar waarin consumenten op financieel gebied heel wat informatie te verwerken krijgen, zoals het nieuwe belastingstelsel en de euro. De Budgetagenda 2001 besteedt er volop aandacht aan. Uiteraard biedt de Budgetagenda consumenten, zoals altijd, ook de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier zicht op de eigen financiën te krijgen.

De Budgetagenda van het NIBUD is een gewone agenda met een daarnaast een aantal extra's. Uiteraard kan de agenda gebruikt worden om afspraken in te noteren. Daarnaast hebben gebruikers diverse mogelijkheden om de financiën op orde te krijgen. Allereerst kan men in de kolommen naast de dagen van de week de dagelijkse boodschappen noteren. Wie dat een maandje of twee doet, heeft al snel door waar het geld blijft. Wie precies wil weten hoeveel geld er aan kleding, schoenen, de auto en energie besteed wordt, kan de daartoe bestemde kasboekjes en invulschema's gebruiken. Voor wie de zaken echt goed wil aanpakken, staat uitgebreid beschreven hoe er een jaarbegroting opgesteld kan worden.

Actuele thema's

Bij elke maand staat een artikel over een financieel onderwerp. Per kwartaal wordt een ander thema aangesneden. Zo begint het jaar met drie artikelen over het nieuwe belastingstelsel. Uitgelegd wordt hoe het boxenstelsel werkt, wat heffingskortingen zijn en wordt er aangegeven hoe het in het nieuwe stelsel zit met lenen, sparen en beleggen.

Het tweede thema is uitkomen met je inkomen en geeft informatie over de keuze tussen een huur- en een koopwoning en wat te doen bij (dreigende) geldproblemen. Ook staat beschreven hoe een ondernemer kan nagaan welk bedrag beschikbaar is voor de gezinsuitgaven.

In het derde thema staan de geldzaken van jongeren centraal. Een heel breed thema, waarin niet alleen bijbaantjes van jongeren aan bod komen, maar ook wordt uitgelegd hoe een rechter een alimentatiebedrag voor kinderen vaststelt. Tot slot wordt kort beschreven hoe werkende jongeren kunnen leren om hun financiën zelfstandig te regelen.

Het jaar 2002

In het laatste thema wordt alvast vooruitgeblikt naar het jaar 2002, als de euro wordt ingevoerd. Wat betekent dat voor de huishoudportemonnee? Hoe ziet een begroting in euro's eruit en hoe kan het zakgeld voor kinderen in euro's omgerekend worden? De artikelen bij de laatste drie maanden van het jaar geven er uitvoerige informatie over.Prijs en bestelwijze

De Budgetagenda 2001van het NIBUD telt 160 pagina's en heeft een formaat van 17 x 15 cm. Bij de agenda wordt een adresboekje geleverd. De agenda is te bestellen door overmaking van f 16,95 op Postbankrekeningnummer 368700 onder vermelding van bestelnummer C13 ten name van het NIBUD in Utrecht. De agenda is tevens verkrijgbaar in de boekhandel. U kunt de bestelwijze ook hier vinden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie