Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herfkens verwerpt kritiek Groen Links

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl\content.asp?Key=402447Persbericht

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nummer ...

Datum: 30-10-2000

HERKENS VERWERPT KRITIEK GROEN LINKS

Minister Herfkens verwerpt de kritiek van GroenLinks dat Nederland onvoldoende doet aan conflictpreventie in ontwikkelingslanden. "Er is geen sprake van een breuk met het beleid van mijn voorganger. Ik heb veel kussens opgeschud", zo zei ze bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van een GroenLinks-nota over dit thema, "maar juist niet op dit terrein. Er is geen sprake van een breuk met het beleid van mijn voorganger."

De minister benadrukte dat ze niet, zoals GroenLinks wil, uit is op meer Nederlandse zichtbaarheid.

" GroenLinks overschat wat Nederland alleeen kan doen en onderschat de betekenis van samenwerking in EU, OAE of VN ", aldus de minister. Ook bestrijdt ze de stelling van GroenLinks dat het landenbeleid de flexibiliteit ontbeert om effectief op conflicten te kunnen inspelen. " Op het continuum tussen noodhulp en structurele hulp bestaat er maximale flexibiliteit ten aanzien van de in te zetten instrumenten. Daar doet het feit dat ik met stricte landenlijsten werk - iets waar GroenLinks overigens altijd mee heeft ingestemd - niets aan af."

Voor meer informatie, Directie Voorlichting en Communicatie, Yvonne van Hees, tel. 070-3484167 of 06-53180757

===

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie