Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SNS bank treft voorzorgsmaatregelen n.a.v. Veegwet

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SNS bank treft voorzorgsmaatregelen naar aanleiding van Veegwet

30 oktober 2000

SNS bank heeft op 20 oktober j.l. de emissie aangekondigd van zogenaamde Mortgage Backed Securities door Hermes II. De sluiting van deze emissie heeft heden plaatsgevonden.
In de structuur van deze emissie zijn enkele wijzigingen aangebracht met het oog op een vorige week ingediend wetsvoorstel. Dit op 23 oktober j.l. onder de naam Veegwet IB 2001 ingediende wetsvoorstel brengt onder meer met zich mee dat rente op hybride leningen niet langer aftrekbaar is voor de vennootschapsbelasting. Hoewel het onzeker is of het wetsvoorstel in haar huidige vorm aangenomen zal worden, heeft SNS bank besloten een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Hiermee worden de belangen van zowel Hermes II als de beleggers beschermd.

SNS bank hanteert een zowel door De Nederlandsche Bank als door de internationale financiële gemeenschap erkende structuur voor het overdragen van hypotheken (Securitisatie) aan een speciaal hiertoe opgerichte besloten vennootschap (Special Purpose Company of SPC). Het uitgeven van achtergestelde leningen (B en C Notes) vormt hierbij een van de middelen om op het grootste deel van de uitgifte (A Notes) de hoogst mogelijke rating te verkrijgen.
Teneinde ongewenste fiscale effecten te vermijden met betrekking tot de achtergestelde Notes van Hermes II, heeft SNS bank besloten de plaatsing van de B Notes bij externe beleggers, tezamen een bedrag van Euro 28 mln., terug te nemen en binnen SNS Reaal Groep onder te brengen. De C Notes waren reeds binnen de SNS Reaal Groep geplaatst.

De belangrijkste wijzigingen van de structuur zijn dat aan entiteiten binnen SNS Reaal Groep in de vorm van certificaten van aandelen een indirect belang wordt uitgegeven, zodat gebruikmakend van de deelnemingsvrijstelling inhoudingen van rentebetalingen op B en C Notes kunnen worden gecompenseerd.

De A Notes ten bedrage van in totaal Euro 621 mln. zijn succesvol bij een internationale groep van institutionele beleggers geplaatst. De condities van de A Notes zijn onveranderd gebleven. De A Notes worden niet getroffen door de fiscale maatregel, aangezien deze notes niet achtergesteld zijn. De rating van Moodys en Fitch Ibca met betrekking tot de A Notes is ongewijzigd gebleven (Aaa/AAA). Het definitieve prospectus zal overeenkomstig de geamendeerde structuur zijn opgesteld en is vanaf vandaag verkrijgbaar .

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie