Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg rotonde Schoonhout-Couperuslaan-Parklaan Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Werk Parklaan verplaatst zich in oostelijke richting

Aanleg rotonde Schoonhout-Couperuslaan-Parklaan

De volgende grote klus die geklaard gaat worden in het teken van de aanleg van de Parklaan, vindt plaats op de kruising van Schoonhout, Couperuslaan en Parklaan. Ook deze kruising wordt een rotonde. Dit werk gaat vermoedelijk tot eind maart 2001 duren. Om het werk mogelijk te maken en gelijktijdig het oost-west verkeer ruimte te geven, wordt er ten noorden van de genoemde kruising een noodverbinding aangelegd.

De ingebruikneming van deze noodverbinding en het openbreken van de huidige kruising zijn gepland op 30 oktober aanstaande. De noodverbinding maakt alleen oost-west verkeer mogelijk . Dit is het verkeer op de Parklaan richting rotonde Anna van Berchemlaan/Frederik van Eedenstraat en richting rotonde Lage Vaartkant. Het noord-zuid verkeer op de kruising is tijdens de aanleg van de rotonde gestremd. Dus de verbinding Couperuslaan-Schoonhout v.v. is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Zowel het gemotoriseerde verkeer als het bromfietsverkeer dienen voor de noord-zuid richting gebruik te maken van de rotonde Anna van Berchemlaan/Frederik van Eedenstraat of van de rotonde Lage Vaartkant. Voor overstekende fietsers en voetgangers is er tijdens de aanleg van de nieuwe rotonde een tijdelijke oversteek beschikbaar tussen Europalaan en Egelantier (Brabantpark).

De Bredaseweg is tijdelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer. De aanliggende kantoorpanden en woningen blijven bereikbaar via het Schoonhout. Het is dus mogelijk om deze straat in te rijden bij het kantoorgebouw van Woonstichting Etten-Leur.

Aanleg tunnel tussen Hoge Neerstraat en Lage Neerstraat

Het is eveneens de bedoeling om op 30 oktober aanstaande te beginnen met de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers onder de Parklaan. Deze tunnel zorgt er straks voor dat het langzaam verkeer onder de Parklaan door kan rijden van de Hoge Neerstraat naar de Lage Neerstraat v.v. Momenteel vinden er al voorbereidende werkzaamheden plaats voor dit werk. Tijdens het werk aan de tunnel, dat ongeveer een jaar gaat duren, wordt het oost-west verkeer geleid via een noodverbinding ten zuiden van de Parklaan. Fietsers die van oost naar west rijden (of omgekeerd) dienen gebruik te maken van een speciaal tijdelijk aangelegd fietspad, dat weer ten zuiden van bovengenoemde noodverbinding ligt. Dit tijdelijke fietspad sluit aan op het fietspad langs de straat Vlaamse schuur in wijk Hoge Neerstraat.

Rotonde Anna van Berchemlaan - Frederik van Eedenstraat open voor het verkeer

De nieuwe rotonde op de kruising Anna van
Berchemlaan-Parklaan-Frederik van Eedenstraat is al een paar weken open voor het verkeer in de richtingen noord en zuid. De tijdelijk aangelegde verbinding tussen Hof van den Houte en het voormalige terrein van Superconfex, is met het openstellen van de rotonde buiten gebruik gesteld.
Het nieuwe parkeerterrein bij SportCentrum De Banakker is niet eerder dan eind oktober toegankelijk. De nieuwe aansluiting van de Frederik van Eedenstraat op de Rode Poort is eveneens pas aan het einde van deze maand gereed. Ook het weggedeelte van de Parklaan tussen de kruisingen Anna van Berchemlaan-Frederik van Eedenstraat en Couperuslaan-Schoonhout is naar verwachting eind oktober open voor het verkeer.

LET OP: Alle datums en werkperioden die in dit bericht genoemd worden, zijn vanzelfsprekend onder voorbehoud. Met name de weersomstandigheden bepalen in sterke mate de aanvang en het verloop van de werkzaamheden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie