Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek vertegenwoordigers zusterstad Nitra aan Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Bezoek vertegenwoordigers zusterstad Nitra aan Zoetermeer

Een delegatie uit Nitra (Slowakije), een zusterstad van de gemeente Zoetermeer, brengt van 30 oktober tot en met 1 november een bezoek aan onze stad. Op de eerste dag ontvangt het gemeentebestuur de delegatie in het stadhuis. Het doel van het bezoek is de contacten en de samenwerking met de gemeente en organisaties (onder andere BOVOS en Effatha) in Zoetermeer te verstevigen.

Zo wordt de samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot het fietspadenplan verder uitgewerkt. Deze is eind maart van dit jaar door Gemma Smid, wethouder voor de stedenbanden, tijdens een kort bezoek aan Nitra ondertekend. Het akkoord is een uitvloeisel van het bezoek dat een grote delegatie uit Nitra in 1998 aan Zoetermeer heeft gebracht. Vertegenwoordigers van de gemeente Nitra waren destijds onder de indruk van de manier, waarop in Zoetermeer fietspaden deel uitmaken van het verkeerssysteem. De samenwerkingsovereenkomst voorziet in beschikbaarstelling van deskundigheid door Zoetermeer bij de ontwikkeling van een fietspadenplan en de realisering van een communicatieplan hierover.

Ook wordt het projectvoorstel "botanische tuin in Jinotega" in relatie tot mogelijke Zoetermeerse geldelijke bijdrage afkomstig uit de fonds tropisch hardhout, besproken.

De Europese Unie stimuleert samenwerking op gemeentelijk niveau met het oog op de toetreding van Slowakije tot de Europese Unie. Voor deze vorm van samenwerking zijn gelden van de Europese Unie beschikbaar.Gemeente Zoetermeer © October 2000

Last update: 27 October 2000 (8:44)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie