Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: aanhoudingen snelkraak Heerenveen

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 30-10-2000 Politieberichten van 29/10 (13.00 uur) t/m 30/10 (07.00 uur)

Harlingen: vernieling ruit
Van zaterdag op zondag werd een ruit van 0.75 x 1.50 meter van de voordeur van de `Raedskamer` aan de Heiligeweg ingegooid. Waarschijnlijk is men niet in het gebouw geweest. Het schadebedrag is niet bekend. Een 36-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Eastermar: vernielingen
Van zaterdag op zondag werden bij een drietal vakantiewoningen aan de Borstlaan vernielingen aangericht. Van de woningen werden meerdere ruiten ingegooid. En bij één van de woningen had men binnen de gehele woonkamer overhoop gehaald. De kasten waren geopend en de inhoud had men over de vloer gegooid. Ook de overloop en de slaapkamer moesten het ontgelden. De verdachte(n) heeft bij de vernielingen van de ruiten waarschijnlijk verwondingen opgelopen aan zijn handen. Ook in de woning werden bloedsporen gevonden. De eigenaars zijn ingelicht en deze moeten nog aangifte komen doen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben dit even te melden.

Aldeboarn: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Easterboarn. Men kwam de woning binnen via een niet afgesloten deur. Uit de woning werden een gouden horloge met ketting, een GSM met een beltegoed van f 27, een oplader, postzegels en een paar honderd gulden weggenomen. Uit een op het erf staande personenauto, die niet was afgesloten, werd een bankpasje en een telefoon weggenomen. De eigenaar, een 53-jarige inwoner van Aldeboarn, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanranding
Zaterdag omstreeks 18.00 uur liep een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Zuidergrachtswal. Nabij de bosjes werd de vrouw in de Engelse taal aangesproken door een negroïde man, die vroeg hoe laat het was. Voordat de vrouw antwoord kon geven, werd zij de bosjes ingetrokken. In de bosjes betastte de man de vrouw over de kleding heen over het gehele lichaam. Als de man zijn broek wil losmaken, ziet de vrouw kans de man een trap te geven en kan zij vluchtten. De man was tussen de 20 en 30 jaar oud, had kort haar en droeg donkere kleding. De politie vraagt getuigen, die iets gezien hebben om zich te melden.

Surhuisterveen: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Molenweg. Via verbreking van een ruit, kwam men de woning binnen. Uit een bureaulade werd een paar honderd gulden weggenomen. De eigenaar, een 54-jarige inwoner van Surhuisterveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Zondag tussen 00.05 en 04.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Jeugdweg. Door verbreking van een keukenraam, kwam men de woning binnen. Uit een kast in de woning werd een kluis weggenomen. In de kluis zat een aanzienlijk geldbedrag. De bewoner, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Van zaterdag op zondag werd vanaf de Bleeklaan een personenauto, merk Citroen BX, kleur grijs, voorzien van het kenteken TP-29-LV, weggenomen. De eigenaar had zijn auto aldaar geparkeerd en toen hij de volgende dag terugkwam, bleek zijn auto verdwenen te zijn. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Culemborg, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 20.25 uur werd op de Soendastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 655 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Surhuizum: geheime zender
Zondag omstreeks 18.40 uur werd in samenwerking met de radiocontroledienst op de Olivierstrjitte een geheime zender uit de lucht gehaald. De eigenaar van de zender, een 28-jarige inwoner van Surhuizum, die getipt was, was op het moment van de inval niet meer in de lucht. Hij had zijn zender reeds verstopt. De zender is in beslag genomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: snelkraak
Zondag omstreeks 20.00 uur kwam er een melding binnen dat bij autoshop Ype Kramer aan de Heideburen zojuist een snelkraak had plaatsgevonden. De etalageruit was met straatklinkers ingegooid en uit de etalage was een lasapparaat weggenomen. Door getuigen was gezien dat de verdachten, drie mannen, waren weggereden in een personenauto. Het kenteken van deze wagen was opgenomen en hoorde thuis in Tijnje. Op de Riperwei werd de auto in een loods aangetroffen. Bij de auto waren de drie verdachten aanwezig en ook werd het ontvreemde lasapparaat gevonden, dat in beslag werd genomen. De verdachten, een 30-jarige inwoner van Tijnje en een 30-jarige inwoner en 23-jarige inwoner, beiden uit Luinjeberd werden aangehouden en zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 02.35 uur werd op de Voorstreek de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 575 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Burerau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie