Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: overval op cafetaria

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 30-10-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 30 oktober 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: man aangehouden
De politie heeft vannacht in een café aan de Nieuwstad in Groningen een 32-jarige man uit Drachten aangehouden. De man weigerde bij het sluiten van het café weg te gaan omdat hij bezig was te spelen op een gokautomaat. Hij had op dat moment een grote winst staan en wilde die binnenhalen. Ook na vordering van de caféhouder, in het bijzijn van de politie, weigerde de man te vertrekken. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het geldbedrag dat hij door de automaat uitgekeerd zou krijgen, ongeveer 100 gulden, is hem uitbetaald. De man is na verhoor met een proces-verbaal voor huisvredebreuk heengezonden.

Groningen: overval op cafetaria
Een onbekende man heeft gisteravond geprobeerd een overval te plegen op een cafetaria aan de Zaagmuldersweg in Groningen. Tegen sluitingstijd kwam de man de zaak binnen en dreigde de 35-jarige eigenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij eiste geld en sprong over de toonbank. De eigenaar probeerde de politie te bellen en toen de overvaller dat in de gaten kreeg ging hij er zonder buit vandoor. Onderzoek in de omgeving door de politie leverde niets op. De politie stelt een onderzoek in naar de overval.

Groningen: dronken automobilist botst
Wegens rijden onder invloed heeft de politie gisteravond op de Julianaweg in Groningen een 35-jarige automobilist uit Zuidlaren aangehouden. De botste op de linksaf strook voor de verkeerslichten op het Julianaplein tegen een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 33-jarige man uit Delft. Bij onderzoek door de politie bleek dat de Zuidlaarder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.5 promille alcohol werd gemeten. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: straatprostituee en klant aangehouden Op een bedrijfsterrein aan de Osloweg in Groningen heeft de politie vannacht een 35-jarige straatprostituee en haar klant, een 52-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Politiemensen zagen dat de Hoogezandster de vrouw oppikte aan de Bornholmstraat, waarna ze samen naar de Osloweg reden, waarbij het bedrijfsterrein als afwerkplek werd gebruikt. Beiden zijn na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
In een steeg in de Peperstraat in Groningen heeft de politie gisteravond een 19-jarige en een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen werden in de Gelkingestraat door omstanders geattendeerd op drie mannen die met elkaar op de vuist gingen. Toen de politie wilde ingrijpen gingen de vechtersbazen er vandoor. Korte tijd later troffen politiemensen de mannen aan in de steeg in de Peperstraat. Daar bleek dat de twee aangehouden mannen aan het vechten waren met een 28-jarige Groninger. Uit het politieonderzoek is gebleken dat de 28-jarige Groninger door één van de verdachte was bedreigd. Die kreeg hulp van een maat toen het slachtoffer de eerste dader achtervolgde. Aan het politiebureau hebben de partijen de ruzie uitgepraat, die op een misverstand bleek te berusten. Allen zagen af van het doen van aangifte en verlieten daarna het bureau.

Groningen: brandstichter aangehouden
Wegens brandstichting in de woning van zijn 22-jarige vriendin aan de Johan Willem Frisostraat in Groningen heeft de politie gistermiddag een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kreeg ruzie met zijn vriendin omdat zij hem, naar zijn zeggen, zou hebben bedrogen. De man werd zo kwaad dat hij de woning van de vrouw in brand stak. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. Bij de komst van brandweer en politie was de verdachte nog aanwezig en kon direct worden aangehouden. In de woning ontstond naast rook- en waterschade ook nog schade aan gordijnen en meubilair. Ook is gebleken dat de verdachte zijn vriendin tijdens de ruzie heeft mishandeld. De vrouw overweegt ook daarvan aangifte te doen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: jongens vernielen autos
De politie heeft gistermorgen in de Poortstraat in Groningen twee 17-jarige jongens uit Franeker aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De politie kreeg een telefonische melding van getuigen die hadden gezien dat twee jongens, waarvan zij het signalement doorgaven, vernielingen pleegden aan geparkeerde autos aan de Bedumerweg in Groningen. In de Poortstraat konden de knapen op basis van de signalementen worden opgepakt. Bij het onderzoek door de politie is gebleken dat de jongens aan meerdere autos vernielingen hebben aangericht. Tot nu toe is vast komen te staan dat ze aan de Bedumerweg, de Sumatralaan, de Bankastraat, de Asingasatraat, de Borgwal en de Floresstraat van totaal 25 autos spiegels, ruiten, ruitenwissers en antennes hebben vernield. Aan zeker zeven andere auto(s ontstond schade door het lopen over daken en motorkappen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en nader onderzoek. Over de schade is nog niets bekend.

Winschoten: inbreker aangehouden
Een 20-jarige inbreker uit Winschoten is vannacht aangehouden nadat hij tot twee keer toe had ingebroken in een kledingzaak in de omgeving van de Torenstraat in zijn woonplaats. In eerste instantie misleidde hij de politie die na een eerste melding de man aantrof in de buurt van de winkel waar was ingebroken. Hij wees twee plaatsgenoten aan die voor de inbraak in aanmerking kwamen. Deze twee, een man (31) en een vrouw (18), hadden inderdaad kledingstukken die uit de winkel was gestolen voor zich liggen op straat. Ze werden in eerste instantie voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Zij ontkenden echter iets met de inbraak te maken te hebben en wezen de 20-jariuge jongen aan als zijnde dader. Tijdens het verhoor aan het politiebureau werd dit verhaal bevestigd. Er kwam namelijk weer een melding van een inbraak in een kledingwinkel. Wederom werd de 20-jarige persoon daar aangetroffen. Nu werd hij als verdachte meegenomen naar het politiebureau. De andere twee zijn daarna weer op vrije voeten gesteld. De 20-jarige man is voor nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: alcomobilist
Een 53-jarige inwoner van Nieuwe Pekela is gisteravond op de H. J. Kniggestraat in Stadskanaal aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol in zijn personenauto. De man viel op door zijn rijstijlen werd door de politie gecontroleerd. Hij had duidelijk te veel gedronken. Een blaastest aan het politiebureau mislukte. Daarom is van hem bloed afgenomen voor nader onderzoek.

Winschoten: Duitsers aangehouden voor bezit heroine Twee Duitsers (23 en 21) zijn vannacht aangehouden, nadat bleek dat ze in het bezit waren van een gebruikershoeveelheid heroïne De politie trof het tweetal in hun auto aan op de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten. In de auto troffen de agenten twee bolletjes aan. Ze zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Aduard: inbraak tennisclub
IN het clubgebouw van de tennisclub in Aduard is dit weekend ingebroken. Men is binnenkomen door de achterdeur open te breken. Uit het gebouw worden diverse kratten bier gemist, alsmede een magnetron en een cd-speler.

Boerakker: autos beschadigd door overstekende ree Twee autos raakten gisteravond beschadigd toen een ree de A7 ter hoogte van Boerakker overstak. Het dier werd daarbij gedood. Een van de auto(s. Bestuurd door een 28-jarige Fin (Helsinki), had zoveel schade dat deze moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf. De andere automobilist, een 24-jarige inwoner van Niezijl kon op eigen kracht doorrijden.

Veendam: vernieling autos
De politie heeft gisteren zes meldingen ontvangen van het vernielen van geparkeerde autos aan de Ds Sannesstraat en de Somerlustweg in Veendam. De vernielingen bestonden voornamelijk uit het afbreken van de spiegels en antennes. Van een auto is een raam vernield. De politie stelt een nader onderzoek in. De schade bedraagt zeker eenkele duizenden guldens.

Inlichtingen: afdeling communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...