Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNP-bonden tegen schrappen 6800 banen

Datum nieuwsfeit: 30-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

KNP-bonden tegen schrappen 6800 banen
FNV Voorlichting - (publieksinfo@fnv.nl)

De vakbonden bij KPN zetten grote vraagtekens bij het plan om minstens 6.800 van de 35.000 banen te schrappen. Ze spreken van `buitensporig hard optreden` tegen het personeel`.

De vakbonden die actief zijn bij KNP Telecom - waaronder ABVAKABO FNV - zetten grote vraagtekens bij het plan om tenminste 6.800 banen te schrappen. Dat schrijven ze vanochtend in een gezamenlijke verklaring.

Volgens de KNP-directie moet de reorganisatie een jaarlijkse besparing opleveren van ruim 1,5 miljard gulden. Hiervoor moeten 6.800 `taken` verdwijnen.

Omdat het ook deeltijdwerkers betreft, is niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. In totaal werken ruim 38.000 mensen bij het bedrijf, die samen zo`n 35.000 taken vervullen.

Volgens de vakbonden is de noodzaak van de reorganisatie niet aangetoond. Ze wijzen erop dat ze in 1998 akkoord zijn gegaan met het schrappen van 3.000 arbeidsplaatsen.

Ook spraken ze toen met de directie af dat het aantal van ruim 7.000 inhuurkrachten zou worden teruggedrongen. Van dit laatste is weinig tot niets terechtgekomen, aldus de bonden.

De bonden wijzen erop dat KPN zich de laatste tijd fors in de schulden heeft gestoken, vooral vanwege overnames in de mobiele telefonie. Voorzover dit tot financiële problemen leidt, mogen die niet worden opgelost door `buitensporig hard optreden` tegen het personeel.

30 oktober 2000

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie