Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie over 'perversie' in de literatuur

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

'Perversie' in de literatuur

Zowel psychoanalytici als literatuurwetenschappers suggereren dat er een nauwe relatie tussen literatuur en perversie bestaat. Zo verwijzen analytici dikwijls naar literaire bronnen om hun theorieën over perversie te staven. Omgekeerd hebben literatuurwetenschappers het literaire schrijven als een uiting van perversie gedefinieerd, omdat schrijvers er een pervers genoegen in scheppen de dagelijkse omgangstaal te 'verdraaien' en te manipuleren. In haar promotieonderzoek wilde Nathalie Kok duidelijkheid verkrijgen over deze gepostuleerde verwantschap tussen literatuur en perversie. Is het literair taalgebruik een vorm van 'taalfetisjisme', zoals sommigen hebben beweerd?

Theorievorming over de perverse kenmerken van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie