Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LINQ introduceert LinqPortal 3.0

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
LINQ bepaalt met LinqPortal 3.0 hoe bedrijven de volgende hausse aan strategische IT-investeringen zullen besteden

LINQ, Europa's eerste en grootste provider van bedrijfsportalen, vergroot de functionaliteit van LinqPortal met de release van versie 3.0. De punten waarop LINQ zich sterk onderscheidt, zoals samenwerking, draadloze ondersteuning voor mobiele medewerkers en de integratie met applicaties van derden, zijn nog verder geoptimaliseerd. Met deze innovatieve release verwacht LINQ zijn leidende positie in Europa te versterken - en zijn toetreding tot de wereldwijde markt voor bedrijfsportalen te versnellen.

De afgelopen jaren hebben de grote wereldconcerns op grote schaal geïnvesteerd in bepaalde onderdelen van de IT. ERP, Intranets, CRM en e-commerce spelen hoofdrollen in de IT en in de budgetten van de bedrijven. De vraag is: wat is de volgende stap, en is het de moeite waard om daarin opnieuw zo zwaar te investeren?

De volgende hausse
Analisten als Merrill-Lynch voorspellen dat de markt voor bedrijfsportalen de komende vijf jaar tegen de 15 miljard dollar zal lopen. Ze zijn het er allemaal over eens dat organisaties hun investeringen binnen 6 maanden na de ingebruikname hebben terugverdiend. Dit is te danken aan de verbeterde samenwerking tussen medewerkers, het feit dat men zich beter kan richten op de prioriteiten doordat geïntegreerde bedrijfsinformatie sneller en gerichter toegankelijk is, en de mogelijkheid om ook op reis productief te blijven met behulp van draadloze communicatie. David Wells van het toonaangevende Europese analysebureau Ovum: "Investeren in een bedrijfsportaal staat momenteel bij veel grote organisaties boven aan de lijst van absolute prioriteiten. Bedrijven die de individuele productiviteit en de samenwerking willen verbeteren, onderzoeken de mogelijkheden die een bedrijfsportaal daartoe biedt."

LINQ: toonaangevend in Europa
LINQ heeft altijd al een aanzienlijk deel van de Europese markt voor bedrijfsportalen beheerst. Algemeen directeur Michael Mandahl: "Sinds 1996 zijn we succesvol bezig met het ondersteunen van grote bedrijven die behoefte hebben aan grensoverschrijdende oplossingen voor duizenden kenniswerkers en daarbij niet alleen de productiviteit van de medewerkers willen vergroten maar ook de investeringen in hun informatiesystemen willen terugverdienen. We begrepen dat het nodig was om een degelijk portaal te ontwikkelen. Heel 1999 zijn we bezig geweest met de ontwikkeling van LinqPortal, een apparaat-onafhankelijk portaal dat 14 talen ondersteunt en geen enkele moeite heeft met 'dubbele bytes'. En dat allemaal kant en klaar. Alleen het R&D-team achter LinqPortal is al twee keer zo groot als het belangrijkste Amerikaanse bedrijf op deze markt.

LINQ + klant = investeringen terugverdienen
LINQ heeft geslaagde implementaties verricht bij bedrijven als SEB Enskilda Banken, SCA en Telenor. "SEB Private Banking is een onderdeel van de SEB-groep, een van de grootste financiële ondernemingen in de Nordic regio, waar het geven van advies een enorm grote rol speelt. Onze visie is om de meest vooraanstaande e-centric cliëntgeoriënteerde organisatie te worden binnen de financiële dienstverlening. Dit dwingt ons om alleen de allerhoogste kwaliteit na te streven - zelfs wanneer het gaat om automatisering. Met de LinqPortal hebben wij de efficiency van onze organisatie enorm kunnen vergroten. Hierdoor waren wij instaat de kwaliteit van onze dienstverlening richting de klant te verhogen", aldus Mablin Wemnell, SEB Enskilda Banken. Michael Mandahl's visie is erop gericht, de grootste bedrijven in Europa nog eens een grote stap verder te brengen: "Momenteel zijn we in een aantal belangrijke Europese handelscentra bezig een compleet netwerk in te richten voor verkoop, implementatie en ondersteuning. Zodoende hebben we inmiddels al nieuwe LINQ-klanten verworven in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Scandinavië. In de Verenigde Staten zullen we begin volgend jaar een zeer belangrijk partnership bekendmaken."

Wat doet een bedrijfsportaal eigenlijk?
Stel u een hard werkende verkoopmanager voor. Als ze aankomt op haar werk, zet ze haar PC aan en start ze LinqPortal. Op haar persoonlijke pagina in LinqPortal ziet ze in één oogopslag alles wat ze nodig heeft om haar functie te kunnen uitoefenen:

ü E-mail, Agenda, Contacten and Taken
ü Overzichten van het aanbod van de concurrenten, hun internetsites en marketingdocumenten ü Meldingen op het gebied van klantenservice
ü Een ingebouwde zoekfunctie voor alle documentendirectory's, intranet-applicaties, databases en het organogram van het bedrijf ü Internettoegang tot facturatiedatabases, financiële gegevens en dergelijke ü Alles wat ze verder nodig heeft om haar functie binnen het bedrijf te vervullen

Natuurlijk ziet het beginscherm er voor iedere medewerker anders uit. De medewerkers kunnen het helemaal aanpassen aan de eisen van hun functie. Daarbij hoeven ze niet steeds verschillende programma's en systemen op te starten en weer af te sluiten, en kan iedereen werken vanaf één plek.

Wat maakt LinqPortal zo anders?
Het lijdt geen twijfel: zoals er veel aanbieders waren die hun koers wijzigden om te profiteren van de vorige investeringshausses op het gebied van groupware, ERP, CRM en dergelijke, zo gebeurt dat ook nu weer met de bedrijfsportalen. Software-aanbieders die producten hebben voor document- en contentmanagement, Business Intelligence, Single Sign-on en dergelijke veranderen nu snel hun assortiment (vooral marketingtechnisch) om een graantje mee te pikken van de belangstelling voor bedrijfsportalen. De inkomsten die LINQ behaalt met bedrijfsportalen liggen al hoger dan die van de meest Amerikaanse concurrenten. LINQ is een van de weinige (misschien wel de enige) aanbieders van bedrijfsportaalsoftware die kunnen bogen op:

ü Ervaring als leverancier van portaal- en andere KM-oplossingen sinds 1996 ü Echte, werkende bedrijfsportaalapplicaties voor duizenden medewerkers per bedrijf ü Een meertalig product waarmee de hele Europese markt wordt bediend dankzij 350 medewerkers die zich bezighouden met implementatie, ondersteuning, professionele dienstverlening en verkoop ü Eén bewust gekozen specialisme: bedrijfsportalen

LinqPortal is ontwikkeld met een duidelijke bedoeling: het moet 's werelds beste bedrijfsportaal zijn, dat internationale bruikbaarheid combineert met samenwerking en grenzeloos opereren. Alleen LinqPortal bevat alle ingebouwde functionaliteiten die nodig zijn om aan deze eisen te voldoen, zoals:

ü Borderless Working
ü Personal Alerts
ü Knowledge Management On the Move (KNOM)
ü Integratie van Groupware
ü Personalisering
ü Role Based Information
ü Application Integration / Single Sign-on
ü Competency & Content Searching
ü Active Content
ü Case Management
ü Project Workspaces / Collaboration
ü Meertaligheid (momenteel al 14 talen)
ü ERP-connectoren
ü 100% XML-architectuur
ü Business-to-business-ondersteuning

Bovendien is LinqPortal de enige Microsoft Dashboard softwarepartner in Europa. Elk Web Part dat wordt ontwikkeld voor MS Digital Dashboard kan direct draaien in LinqPortal. Dit betekent dat klanten van LINQ niet alleen profiteren van de R&D-investeringen van LINQ maar ook van die van andere software-aanbieders die voor hun applicaties Web Parts produceren.

"LinqPortal is een zeer krachtig product dat het Microsoftplatform verrijkt met dynamische samenwerking en mobiliteit. Het bedrijfsportaal van LINQ verheft het Digital Dashboard-concept van een KM-tool tot een werkplek die het hele bedrijfsproces toegankelijk maakt. Het verbindt medewerkers met elkaar en met hun klanten, partners en leveranciers. Waar ze ook zijn," aldus Magnus Andersson, Enterprise Marketing Manager bij Microsoft EMEA.

LINQ's draadloze technologie leidde onlangs tot een partnership met Ericsson en maakt tevens deel uit van Ericsson's Wireless Office-concept, dat verkocht wordt aan grote bedrijven in heel Europa. Daarnaast heeft LINQ partnerships met bedrijven als KPMG Consulting, Factiva, Moreover.com en anderen.

Meer over Linq
LINQ ontwikkelt, verkoopt en implementeert bedrijfsportalen. Het bedrijf is opgericht in 1996 en telt vandaag de dag ruim 350 medewerkers, verdeeld over acht vestigingen in heel Europa. LINQ heeft een aantal wereldwijde partners, waaronder Microsoft en Ericsson. Een beursgang is gepland voor het komende jaar. LINQ's wil uiteindelijk wereldwijd marktleider worden als 'maker of fast companies'. Nadere informatie over LINQ is te vinden op www.LINQ.com

Wie is OVUM?
Ovum is een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau, dat expertise aanbiedt op het gebied van IT en telecommunicatie. Het bedrijf stelt zich ten doel, bedrijven te helpen bij het nemen van succesvolle beslissingen. Ovum's analyses van belangrijke ontwikkelingen staan wereldwijd bekend als gezaghebbend, hoogwaardig en helder. Ovum is opgericht in 1985. Sindsdien heeft het bedrijf een dynamische groei gekend van 25% per jaar. Ovum heeft vestigingen in Londen, Boston en Melbourne. De 80 adviseurs van Ovum verzorgen rapportages en (strategische) advisering voor meer dan 10.000 kadermedewerkers in de hele wereld.


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Siegrid Hampsink
Marketing Coördinator Benelux
(siegrid.hampsink@linq.com)
Tel.: (055) 577 28 77
Fax: (055) 576 95 96

Henk-Jan van der Weide
Country Manager Nederland
henk-(jan@linq.com)
Tel.: (055) 577 28 77
Fax: (055) 576 95 96

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...