Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LINQ introduceert LinqPortal 3.0

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
LINQ bepaalt met LinqPortal 3.0 hoe bedrijven de volgende hausse aan strategische IT-investeringen zullen besteden

LINQ, Europa's eerste en grootste provider van bedrijfsportalen, vergroot de functionaliteit van LinqPortal met de release van versie 3.0. De punten waarop LINQ zich sterk onderscheidt, zoals samenwerking, draadloze ondersteuning voor mobiele medewerkers en de integratie met applicaties van derden, zijn nog verder geoptimaliseerd. Met deze innovatieve release verwacht LINQ zijn leidende positie in Europa te versterken - en zijn toetreding tot de wereldwijde markt voor bedrijfsportalen te versnellen.

De afgelopen jaren hebben de grote wereldconcerns op grote schaal geïnvesteerd in bepaalde onderdelen van de IT. ERP, Intranets, CRM en e-commerce spelen hoofdrollen in de IT en in de budgetten van de bedrijven. De vraag is: wat is de volgende stap, en is het de moeite waard om daarin opnieuw zo zwaar te investeren?

De volgende hausse
Analisten als Merrill-Lynch voorspellen dat de markt voor bedrijfsportalen de komende vijf jaar tegen de 15 miljard dollar zal lopen. Ze zijn het er allemaal over eens dat organisaties hun investeringen binnen 6 maanden na de ingebruikname hebben terugverdiend. Dit is te danken aan de verbeterde samenwerking tussen medewerkers, het feit dat men zich beter kan richten op de prioriteiten doordat geïntegreerde bedrijfsinformatie sneller en gerichter toegankelijk is, en de mogelijkheid om ook op reis productief te blijven met behulp van draadloze communicatie. David Wells van het toonaangevende Europese analysebureau Ovum: "Investeren in een bedrijfsportaal staat momenteel bij veel grote organisaties boven aan de lijst van absolute prioriteiten. Bedrijven die de individuele productiviteit en de samenwerking willen verbeteren, onderzoeken de mogelijkheden die een bedrijfsportaal daartoe biedt."

LINQ: toonaangevend in Europa
LINQ heeft altijd al een aanzienlijk deel van de Europese markt voor bedrijfsportalen beheerst. Algemeen directeur Michael Mandahl: "Sinds 1996 zijn we succesvol bezig met het ondersteunen van grote bedrijven die behoefte hebben aan grensoverschrijdende oplossingen voor duizenden kenniswerkers en daarbij niet alleen de productiviteit van de medewerkers willen vergroten maar ook de investeringen in hun informatiesystemen willen terugverdienen. We begrepen dat het nodig was om een degelijk portaal te ontwikkelen. Heel 1999 zijn we bezig geweest met de ontwikkeling van LinqPortal, een apparaat-onafhankelijk portaal dat 14 talen ondersteunt en geen enkele moeite heeft met 'dubbele bytes'. En dat allemaal kant en klaar. Alleen het R&D-team achter LinqPortal is al twee keer zo groot als het belangrijkste Amerikaanse bedrijf op deze markt.

LINQ + klant = investeringen terugverdienen
LINQ heeft geslaagde implementaties verricht bij bedrijven als SEB Enskilda Banken, SCA en Telenor. "SEB Private Banking is een onderdeel van de SEB-groep, een van de grootste financiële ondernemingen in de Nordic regio, waar het geven van advies een enorm grote rol speelt. Onze visie is om de meest vooraanstaande e-centric cliëntgeoriënteerde organisatie te worden binnen de financiële dienstverlening. Dit dwingt ons om alleen de allerhoogste kwaliteit na te streven - zelfs wanneer het gaat om automatisering. Met de LinqPortal hebben wij de efficiency van onze organisatie enorm kunnen vergroten. Hierdoor waren wij instaat de kwaliteit van onze dienstverlening richting de klant te verhogen", aldus Mablin Wemnell, SEB Enskilda Banken. Michael Mandahl's visie is erop gericht, de grootste bedrijven in Europa nog eens een grote stap verder te brengen: "Momenteel zijn we in een aantal belangrijke Europese handelscentra bezig een compleet netwerk in te richten voor verkoop, implementatie en ondersteuning. Zodoende hebben we inmiddels al nieuwe LINQ-klanten verworven in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Scandinavië. In de Verenigde Staten zullen we begin volgend jaar een zeer belangrijk partnership bekendmaken."

Wat doet een bedrijfsportaal eigenlijk?
Stel u een hard werkende verkoopmanager voor. Als ze aankomt op haar werk, zet ze haar PC aan en start ze LinqPortal. Op haar persoonlijke pagina in LinqPortal ziet ze in één oogopslag alles wat ze nodig heeft om haar functie te kunnen uitoefenen:

ü E-mail, Agenda, Contacten and Taken
ü Overzichten van het aanbod van de concurrenten, hun internetsites en marketingdocumenten ü Meldingen op het gebied van klantenservice
ü Een ingebouwde zoekfunctie voor alle documentendirectory's, intranet-applicaties, databases en het organogram van het bedrijf ü Internettoegang tot facturatiedatabases, financiële gegevens en dergelijke ü Alles wat ze verder nodig heeft om haar functie binnen het bedrijf te vervullen

Natuurlijk ziet het beginscherm er voor iedere medewerker anders uit. De medewerkers kunnen het helemaal aanpassen aan de eisen van hun functie. Daarbij hoeven ze niet steeds verschillende programma's en systemen op te starten en weer af te sluiten, en kan iedereen werken vanaf één plek.

Wat maakt LinqPortal zo anders?
Het lijdt geen twijfel: zoals er veel aanbieders waren die hun koers wijzigden om te profiteren van de vorige investeringshausses op het gebied van groupware, ERP, CRM en dergelijke, zo gebeurt dat ook nu weer met de bedrijfsportalen. Software-aanbieders die producten hebben voor document- en contentmanagement, Business Intelligence, Single Sign-on en dergelijke veranderen nu snel hun assortiment (vooral marketingtechnisch) om een graantje mee te pikken van de belangstelling voor bedrijfsportalen. De inkomsten die LINQ behaalt met bedrijfsportalen liggen al hoger dan die van de meest Amerikaanse concurrenten. LINQ is een van de weinige (misschien wel de enige) aanbieders van bedrijfsportaalsoftware die kunnen bogen op:

ü Ervaring als leverancier van portaal- en andere KM-oplossingen sinds 1996 ü Echte, werkende bedrijfsportaalapplicaties voor duizenden medewerkers per bedrijf ü Een meertalig product waarmee de hele Europese markt wordt bediend dankzij 350 medewerkers die zich bezighouden met implementatie, ondersteuning, professionele dienstverlening en verkoop ü Eén bewust gekozen specialisme: bedrijfsportalen

LinqPortal is ontwikkeld met een duidelijke bedoeling: het moet 's werelds beste bedrijfsportaal zijn, dat internationale bruikbaarheid combineert met samenwerking en grenzeloos opereren. Alleen LinqPortal bevat alle ingebouwde functionaliteiten die nodig zijn om aan deze eisen te voldoen, zoals:

ü Borderless Working
ü Personal Alerts
ü Knowledge Management On the Move (KNOM)
ü Integratie van Groupware
ü Personalisering
ü Role Based Information
ü Application Integration / Single Sign-on
ü Competency & Content Searching
ü Active Content
ü Case Management
ü Project Workspaces / Collaboration
ü Meertaligheid (momenteel al 14 talen)
ü ERP-connectoren
ü 100% XML-architectuur
ü Business-to-business-ondersteuning

Bovendien is LinqPortal de enige Microsoft Dashboard softwarepartner in Europa. Elk Web Part dat wordt ontwikkeld voor MS Digital Dashboard kan direct draaien in LinqPortal. Dit betekent dat klanten van LINQ niet alleen profiteren van de R&D-investeringen van LINQ maar ook van die van andere software-aanbieders die voor hun applicaties Web Parts produceren.

"LinqPortal is een zeer krachtig product dat het Microsoftplatform verrijkt met dynamische samenwerking en mobiliteit. Het bedrijfsportaal van LINQ verheft het Digital Dashboard-concept van een KM-tool tot een werkplek die het hele bedrijfsproces toegankelijk maakt. Het verbindt medewerkers met elkaar en met hun klanten, partners en leveranciers. Waar ze ook zijn," aldus Magnus Andersson, Enterprise Marketing Manager bij Microsoft EMEA.

LINQ's draadloze technologie leidde onlangs tot een partnership met Ericsson en maakt tevens deel uit van Ericsson's Wireless Office-concept, dat verkocht wordt aan grote bedrijven in heel Europa. Daarnaast heeft LINQ partnerships met bedrijven als KPMG Consulting, Factiva, Moreover.com en anderen.

Meer over Linq
LINQ ontwikkelt, verkoopt en implementeert bedrijfsportalen. Het bedrijf is opgericht in 1996 en telt vandaag de dag ruim 350 medewerkers, verdeeld over acht vestigingen in heel Europa. LINQ heeft een aantal wereldwijde partners, waaronder Microsoft en Ericsson. Een beursgang is gepland voor het komende jaar. LINQ's wil uiteindelijk wereldwijd marktleider worden als 'maker of fast companies'. Nadere informatie over LINQ is te vinden op www.LINQ.com

Wie is OVUM?
Ovum is een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau, dat expertise aanbiedt op het gebied van IT en telecommunicatie. Het bedrijf stelt zich ten doel, bedrijven te helpen bij het nemen van succesvolle beslissingen. Ovum's analyses van belangrijke ontwikkelingen staan wereldwijd bekend als gezaghebbend, hoogwaardig en helder. Ovum is opgericht in 1985. Sindsdien heeft het bedrijf een dynamische groei gekend van 25% per jaar. Ovum heeft vestigingen in Londen, Boston en Melbourne. De 80 adviseurs van Ovum verzorgen rapportages en (strategische) advisering voor meer dan 10.000 kadermedewerkers in de hele wereld.


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Siegrid Hampsink
Marketing Coördinator Benelux
(siegrid.hampsink@linq.com)
Tel.: (055) 577 28 77
Fax: (055) 576 95 96

Henk-Jan van der Weide
Country Manager Nederland
henk-(jan@linq.com)
Tel.: (055) 577 28 77
Fax: (055) 576 95 96

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie