Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-10-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.00 uur
Aanhouding

UTRECHT - Door het arrestatieteam werd maandagmorgen om zeven uur een 30-jarige Utrechter van zijn bed gelicht. De man wordt verdacht van drie pogingen tot doodslag, waarvan twee betrekking hadden op politie-agenten. Ook wordt de man verdacht diverse autodiefstallen te hebben gepleegd.

Op 16 september werd de verdachte betrapt door de eigenaar van een zojuist door hem gestolen auto. De eigenaar wilde naast de verdachte gaan zitten toen deze plotseling optrok en de man probeerde de auto uit te slingeren door vijf maal tegen geparkeerde autos aan te rijden. Voor zijn eigen veiligheid is de eigenaar in de omgeving van de Poortstraat uit de auto gesprongen toen de verdachte iets rustiger reed. Hierbij raakte hij licht gewond. De eigenaar van de auto heeft bij de politie aangifte gedaan van poging doodslag/poging zware mishandeling.

Op 10 oktober reed de verdachte samen met een mededader als passagier in een gestolen auto op t Goylaan. Toen surveillerende agenten de man wilden aanhouden, voerde de man zijn snelheid op en wist te ontkomen. Er volgde een achtervolging die in Vleuten-De Meern eindigde omdat de verdachte hier zijn auto met opzet tegen de politieauto aanreed. Door deze actie kon wel de bijrijder (een 32-jarige Utrechter) worden aangehouden, maar de 30-jarige bestuurder wist te ontkomen: hij reed met hoge snelheid weg waarbij een van de agenten zich nog net op tijd in veiligheid kon brengen.

De verdachte herhaalde zijn daad op 16 oktober jl. Wederom reed hij in een gestolen auto op de Veeartsenijstraat. Agenten plaatsten hun dienstauto dwars op de weg om de doorgang te belemmeren, maar de verdachte reed met grote snelheid achteruit en maakte aanstalten om wederom op de politieauto in te rijden. Hierop besloten de agenten de auto van de man klem te rijden. Dat lukte: door de auto aan de zijkant te raken, stond de auto klem tussen de politieauto en een boom. Een agent stapte uit om de man aan te houden. De verdachte negeerde de politieman en bleef proberen weg te rijden door veel gas te geven. Uiteindelijk lukte dit en met hoge snelheid kon de man ontkomen. Door tijdig opzij te springen kon de agent een aanrijding voorkomen. Via de Biltstraat vluchtte de verdachte in de richting van de Maliesingel, waar de politie het spoor kwijt raakte.

Chauffeur belet doorgang brandweer

UTRECHT Maandagmiddag moest de brandweer uitrukken voor een mogelijke brand in een treinstel dat stil stond ter hoogte van de Cremerstraat. In het treinstel zouden nog mensen aanwezig zijn dus spoed was geboden.

Door de verkeersdrukte was de brandweer genoodzaakt een aanrijroute via de Damstraat te nemen. Halverwege de Damstraat stond een vrachtwagen geparkeerd die de doorgang voor de brandweer belette.

De chauffeur wilde niet weg voordat hij klaar was. Meerdere malen werd hem gesommeerd weg te rijden in verband met de spoedeisendheid van de brandweer. Hij weigerde weg te gaan. Uiteindelijk vertrok de chauffeur na acht minuten uit de Damstraat.

Het gevolg was dat de brandweer een extra voertuig moest laten uitrukken om toch redelijk op tijd de vereiste hulp te kunnen bieden. De chauffeur zal binnenkort op het bureau moeten uitleggen waarom hij niet even zijn vrachtwagen wilde verplaatsen om zo de brandweer een snelle doortocht te geven.

Loslopend hert gevangen

HAARZUILENS Een getuige belde maandagavond omstreeks tien voor negen naar de politie dat op de Brink een hert los liep. Ter plaatse trof de politie een hert aan dat kennelijk de weg kwijt was en voor gevaarlijke situaties kon zorgen.

De agenten besloten om op de ouderwetse cowboy manier het hert te vangen. Na een professionele worp met de sleepkabel wist een agent het beest te vangen en vast te binden aan een boom.

Een inmiddels gewaarschuwde veearts uit Woerden heeft het hert door middel van een verdoving tot rust gebracht. De agenten hebben het beest teruggebracht naar de Hertenweide. Na enkele minuten liep het hert weer vrolijk in de wei.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Eykmanlaan heeft de politie maandagmiddag omstreeks half vijf een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 646 voertuigen gecontroleerd. Voor 48 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden.

Op de Eykmanlaan geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Een bestuurder reed met 84 km/u langs de radarpost.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie