Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.30 uur
Lichtcontrole

WOUDENBERG De politie heeft gisteravond in samenwerking met de gemeente Woudenberg en 3VO een fietsverlichtingscontrole gehouden op de John F. Kennedylaan ter hoogte van de ingang van sporthal De Camp en de ingang naar het tennispark t Schilt. Deze controle past binnen de actie Fiets verlicht, fiets als een vorst.

Tussen half acht en negen uur werden 91 fietsers gecontroleerd. Bij 68 personen was de verlichting in orde. Zij kregen een groene kaart. Met deze (groene) kanskaart kan men meedoen aan een verloting. Bij 23 personen was de verlichting aan de voor- en/of achterzijde niet in orde; zij kregen een rode kaart. Deze rode kaart kan op zaterdag 4 november bij de fietsenhandelaar alsnog omgezet worden in een groene kaart. Op die dag zal de fietsenhandelaar gratis kleine reparaties uitvoeren. Voor grotere reparaties, die niet gratis zijn, moet een afspraak gemaakt worden.
De politie zal de komende weken meer verlichtingscontroles houden.

Winkeldief

AMERSFOORT Een 25-jarige vrouw uit Amersfoort zag gistermiddag twee mannen goederen wegnemen bij een winkel op het Sint Jorisplein. Zij besloot achter de mannen aan te gaan en de politie via haar mobiele telefoon te informeren. Agenten konden de 26- en 23-jarige inwoners van Amersfoort op aanwijzen van de vrouw aanhouden. De goederen zijn aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Winkeldief

AMERSFOORT Medewerkers van een winkel aan het Pieter Stastokerf probeerden gistermorgen een winkeldief aan te houden. De man had tien pakken koffie in een tas gestopt en probeerde zonder te betalen de winkel te verlaten. Een 35-jarige winkelmedewerker sprak de winkeldief aan en pakte hierbij zijn jas vast. De winkeldief werkte zich uit zijn jas en rende de winkel uit.
De politie trof in de jas een aantal zaken waaronder een identiteitskaart aan. De winkeldief, een 34-jarige inwoner van Amersfoort belde in de loop van de dag naar het politiebureau omdat hij zijn identiteitskaart terug wilde hebben. De man kan zijn spullen plus een proces-verbaal op het politiebureau komen ophalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie