Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkbezoek Koningin aan Vrouwenvakschool in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

31/10/00 Werkbezoek Koningin en Staatssecretaris Verstand aan Vrouwenvakschool in Utrecht

Hare Majesteit de Koningin heeft dinsdagochtend 31 oktober 2000 samen met de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mevrouw mr. A.E. Verstand, een werkbezoek gebracht aan de Vrouwenvakschool Midden-Nederland Alida de Jong in Utrecht. Tijdens het werkbezoek spraken zij onder anderen met docenten en leerlingen, en met vertegenwoordigers van de vakbeweging, de werkgeversorganisaties, de gemeente, het ministerie en Arbeidsvoorziening. Ook kregen de Koningin en de staatssecretaris een rondleiding door het gebouw, waarbij een bezoek werd gebracht aan de opleiding informatie-technologie en aan de opleiding receptioniste/administratief medewerker.

Vrouwenvakscholen zijn een initiatief van de vakbeweging. Het doel van de scholen is werkzoekende vrouwen, met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt, een goede plek te geven op deze markt. Doelgroepen zijn onder meer vrouwen die jarenlang het huishouden hebben verzorgd, laagopgeleide vrouwen, allochtone vrouwen en vrouwen met een uitkering. Vrouwenvakscholen leiden beroepsgericht op voor functies van LBO- tot MBO- en HBO-niveau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie