Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Namen voor straten in Groene Woud in Breda

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

NAMEN VOOR STRATEN IN GROENEWOUD

Het college van burgemeester en wethouders heeft de straten in het bouwplan Groene Woud een naam gegeven. Het betreft twee straten op het terrein gelegen tussen Groene Woud, Delbergen en Viveslaan. Deze straten gaan heten Govaart Thielen Akker en Gansfortstraat.

De straat die in noordelijke richting loopt vanaf Groene Woud krijgt de naam Govaart Thielen Akker. Deze naam verwijst, net als de namen Delbergen en Groene Woud, naar landerijen die hier in het verleden hebben gelegen.

De andere straat loopt vanaf de Viveslaan in westelijke richting en krijgt de naam Gansfortstraat. Deze naam verwijst naar Wessel Gansfort, een humanist die leefde in de 15e eeuw. Voor de naamgeving is aansluiting gezocht bij de straatnamen Viveslaan, Erasmusweg en Erasmusplein. Deze namen verwijzen eveneens naar humanisten.

Breda, 31 oktober 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie