Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Publiek dabat over geweldsescalatie Midden-Oosten

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSUITNODIGING

Dinsdag 31 oktober, 20.00 - 22.00 uur, perscentrum Nieuwspoort, Den Haag:

PUBLIEK DEBAT 'STOP GEWELD NU' OVER
GEWELDSESCALATIE MIDDEN-OOSTEN WIL TWEEDE KAMER INFORMEREN EN ACTIVEREN

Dinsdag 31 oktober leidt radio- en tv-presentator Liesbeth van der Kruyt een publiek debat in perscentrum Nieuwspoort over de recente geweldsescalatie in het Midden-Oosten. Het debat wordt ingeleid met bijdragen van Robert Soeterik van Middle East Research Associates, Jan-Jaap van Oosterzee, Euro-Arabische Dialoog & Interkerkelijk Vredesberaad en Leila Jaffar van de Joods-Palestijnse Dialoog.

Het debat is in initiatief van het platform STOP GEWELD NU!, dat eerder al een petitie aanbood aan de ambassadeur van Israel en de Vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. De leden van de Kamercommissie zijn speciaal uitgenodigd voor het debat in Nieuwspoort. De organisatoren hopen hen met het debat te informeren en te activeren om vanuit Nederland al het mogelijke te doen dat kan bijdragen aan beëindiging van het geweld en hervatting van vredesbesprekingen.

De deelnemers aan het brede platform hebben de Israelische regering opgeroepen onmiddellijk uitvoering te geven aan resolutie 1322 van de Verenigde Naties. In die resolutie wordt beëindiging geëist van het excessieve geweld van de kant van leger en politie van Israel. Hoofddoel is en moet blijven volgens het platform het bereiken van een duurzame vrede tussen Israeli's en Palestijnen. Daartoe is met name uitvoering noodzakelijk van de VN-resoluties 242 en 194 die spreken over ontruiming door Israel van de bezette gebieden en uitvoering van het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen alsmede het bewerkstelligen van gelijke rechten voor alle inwoners van Israel.

In het platform werken navolgende organisaties samen: Nederlands Palestina Komitee, Stichting Vrienden van Nazareth, Stichting Joods-Palestijnse Dialoog, Steungroep Israëlische Vredes- en Mensenrechtenorganisaties (SIVMO), Euro-Arabische Dialoog, Landelijk Beraad Vredesorganisaties, Palestijnse Vereniging, Stichting Vrede Hulp Midden-Oosten, Interkerkelijk Vredesberaad, Socialistische Partij, GroenLinks, Internationale Socialisten, Anti-Interventie Komitee, Humanistisch Vredesberaad, Kerk en Vrede, Oecumenisch Vredesforum van Europese Katholieken, PAIS, Peace Brigades International-Nederland, Religieuzen voor Gerechtigheid en Vrede, Stichting voor Actieve Geweldloosheid, Stop de Wapenwedloop, Tribunaal voor de Vrede, NCPN, Amok-Noord, Anti-Militaristisch Collectief, Vereniging Dienstweigeraars, Vrouwen voor Vrede, Wereld Federalisten Beweging Nederland, Werkverband Religieuzen voor Gerechtigheid en Vrede, Oecumenisch Vredesforum van Europese Katholieken.

Meer informatie: Wim Lankamp, 015-2572984, R. Poppe 06 53359394

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie