Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Storing in bagagesysteem Schiphol

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Storing in bagagesysteem zorgt voor achterblijvende koffers

Vanochtend vroeg heeft een storing plaatsgevonden in de computer van het bagage-afhandelingssysteem van Amsterdam Airport Schiphol voor alle vertrekkende vluchten die afgehandeld worden in Vertrekhal 2. Deze vertrekhal wordt gebruikt door de KLM en haar partners. De computer herkende de vluchtinformatie niet. Normaal wordt deze vluchtinformatie door middel van een streepjescode gelezen, waarna de koffer automatisch naar de goede band wordt geleid. De storing was rond het middaguur verholpen.

De storing had tot gevolg dat vanochtend alle vertrekkende en overstappende bagage voor vluchten die door de KLM worden afgehandeld handmatig moest worden verwerkt. Amsterdam Airport Schiphol, de KLM en de overige afhandelingsmaatschappijen hebben hiervoor extra personeel ingezet.

Als gevolg van de storing zijn vanochtend een aantal vluchten zonder bagage vertrokken. Voor een aantal vluchten naar Europese bestemmingen hebben passagiers hun koffer meegenomen naar de gate, waar de bagage in het vliegtuig is geladen. Achtergebleven koffers zullen worden nagezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie