Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: auto-inbreker aangehouden

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 31-10-2000
Politieberichten van dinsdag 31 oktober (07.00 - 13.00)

Leeuwarden: auto-inbreker aangehouden
Maandagavond omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding dat werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Hoeksterend. De aangever, een 52-jarige inwoner uit Leeuwarden, vertelde dat toen hij bij zijn auto kwam er een verdacht persoon in zijn auto zat. Toen de aangever zag dat de verdachte zijn autopapieren in de jaszak wilde stoppen, heeft hij nog geprobeerd de verdachte te overmeesteren. De man wist te ontkomen maar is korte tijd later door de politie aangehouden op de Oosterkade. De verdachte, een 40-jarige inwoner uit Leeuwarden, had in zijn hand nog de steen waarmee hij de achterruit van de wagen had vernield.

Driesum: weigeren ademanalyse
Dinsdag omstreeks 01.45 uur zag de politie een auto rijden op de H.G. van der Veenstraat. Toen de bestuurder, een 31-jarige inwoner van Driesum, de politie zag, gaf hij gas en reed met gedoofde verlichting verder. Nadat hij snel de auto had geparkeerd liep hij de agenten tegemoet. De verdachte rook naar drank maar wilde niet blazen. Hierop is hij overgebracht naar het bureau. Hij weigerde de ademanalyse omdat hij volgens zijn zeggen niet had gereden en dus ook niet hoefde te blazen. De verdachte krijgt proces-verbaal voor het weigeren van het opsporingsonderzoek.

Heerenveen: diefstal uit auto
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Buizerd. Het linkerportier werd opengebroken. Uit de wagen werd een radio-cdspeler ontvreemd. Een 39-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Drachten: diefstal fietsen uit bergingen
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een drietal bergingen aan de Dwarswyk. Aangifte is gedaan door een 47-jarige bewoner van de straat. Bij hem werd een Gazelle-fiets ter waarde van 1500 gulden ontvreemd. Door een 56-jarige inwoonster van Drachten is eveneens aangifte gedaan. Ontvreemd is een aangepaste, elektrische fiets. De fiets is extra lang en is een laag model, de kleur is oceaan blauw. De motor zit verwerkt in het voorwiel en de rechterhandrem is hydraulisch.

Sint Annaparochie en Menaldum: snelheidscontroles Afgelopen vrijdag werd gecontroleerd op snelheid op de Hemmemaweg (N383 Sint Annaparochie). Tussen 11.00 en 12.20 uur werden 503 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 33 te snel, de snelste reed 124 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan. Onder Menaldum werd gecontroleerd op de Rypsterdyk tussen 12.35 en 14.00 uur. 397 voertuigen passeerden de radar, 34 reden te snel, de snelste reed 124 kilometer per uur.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie