Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Den Haag stemmen in met plan van aanpak Vrederust

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

B. en w. stemt in met plan van aanpak Vrederust

Vernieuwing winkelcentrum Ambachtsgaarde, een sportvoorziening, upgrading van de oevers langs de Gaarde, regeling Onderhoudsstimulering voor particuliere woningen en nieuwbouwplan Erasmusweg/Gaarde.
Dit zijn de belangrijkste onderdelen uit het Plandocument Vrederust dat vandaag door B&W is vastgesteld.

Op 2 september organiseerde de Dienst Stedelijke Ontwikkeling een inloop/info bijeenkomst voor de wijk. Hier kregen bewoners uitgebreid informatie over de plannen voor hun wijk.

Uit de grote opkomst (ongeveer 1000 bezoekers) bleek dat de Vrederusters veel interesse hebben voor de plannen. Alhoewel de meeste bezoekers Vrederust nog steeds een prettige wijk vinden om in te wonen, is er toch veel ongerustheid over de toekomst van de wijk, met name van het winkelcentrum Ambachtsgaarde. Door akkoord te gaan met het plandocument heeft B en W ook ingestemd met het voorstel van de aanpak van de Ambachtsgaarde. Bij de inloopmarkt nogmaals benadrukt dat het belangrijk is goede woningen voor ouderen in de wijk te houden.

De al uitgevoerde herstructureringsplannen worden overigens wel gewaardeerd. Zo won Nuts 8, het plan waarbij 160 woningen zijn gerenoveerd en 120 nieuwe woningen zijn gebouwd, verleden jaar nog de publieksjury-prijs van de Nieuwe Stadsprijs 1999.

In Vrederust is de uitvoering van de vernieuwingsplannen verder gevorderd dan in andere Haagse wijken waar herstructureringsplannen worden voorbereid.

Dit komt omdat dat de Haagse Woningcorporaties in Vrederust al met veel nieuwbouw- en verbeterplannen zijn gestart.

Het plan langs de Melis Stokelaan waarbij de woningen worden verbeterd, 27 portiekliften worden geplaatst en 36 optopwoningen worden toegevoegd wordt nu uitgevoerd. De bouw van 86 huurwoningen voor senioren en 8 koopwoningen in het plan Vrederust West is inmiddels begonnen.

Daarnaast zal nog dit jaar worden gestart met de sloop van complex 17 tussen de Gaarde en de Erasmusweg.

last update: 31 oktober 2000 ;pag.: 4862; auteur: 77 31 oktober 2000 - pag. 4862 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie