Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale bijdrage Limburg voor saneringsplan Nieuwenhagen

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

PROVINCIALE BIJDRAGE VOOR SANERINGSPLAN NIEUWENHAGEN

Voor kern Nieuwenhagen

De gemeente Landgraaf krijgt van Gedeputeerde Staten uit het Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds een bijdrage van 1.350.000,- (ruim 610.000,-). De subsidie is bestemd voor een saneringsproject op de hoek van de Hoogstraat en de Dorpsstraat in de kern Nieuwenhagen. Na de sanering wordt het bestaande winkelcentrum "Op den Kamp" verder uitgebreid.

Het doel dat de gemeente met deze uitbreiding voor ogen heeft is het realiseren van een volwaardig lokaal hoofdwinkelcentrum. Tegelijkertijd wordt door de bouw van twintig huurwoningen in de middeldure sector de woonfunctie in het centrum versterkt. Om deze uitbreiding te kunnen verwezenlijken heeft de gemeente meerdere oude woningen en enkele bedrijfspanden moeten aankopen. Deze opstallen zijn inmiddels gesloopt en de gemeente is gestart met de bouw. Naast de nieuwbouw wordt ook de omliggende infrastructuur aangepakt. De aangrenzende straten worden heringericht en tussen de nieuwbouw van het winkelcentrum en de Dorpsstraat wordt een parkeervoorziening aangelegd met een capaciteit van ruim 180 plaatsen. Ook komt er een parkeergarage.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie