Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie effectstudie verzorgingshuis te Menaldum

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Subsidie voor effectstudie Verzorgingshuis Nij Statelân

Gedeputeerde Staten hebben vandaag een eenmalige subsidie toegekend van 64.200,- voor een effectstudie van het woon- en zorgconcept van verzorgingshuis Nij Statelân in Menaldum. De subsidie is aangevraagd door de Stichting Palet, waarvan Nij Statelân onderdeel uitmaakt.

Binnen de zorg voor ouderen zijn verschillende ontwikkelingen gaande. Met betrekking tot de verzorgingshuizen zijn er twee richtingen te onderscheiden. Enerzijds bieden verzorgingshuizen steeds meer diensten die van oudsher in een verpleeghuis thuishoren. Anderzijds worden verzorgingshuizen meer en meer een centrum voor wonen, zorg en welzijn. Nij Statelân is zon breed, multifunctioneel centrum waar wonen, zorg en welzijn gecombineerd zijn.

De effectstudie naar het woon- en zorgconcept van Nij Statelân bestaat uit drie onderdelen:

- beschrijving van de precieze opzet van Nij Statelân;
- effecten van die opzet voor de bewoners van het centrum (bijvoorbeeld wat betreft de zelfredzaamheid, de hulpvraag en de betrokkenheid bij de lokale gemeenschap);

- vergelijking tussen Nij Statelân en andere verzorgingshuizen, waaronder de klassieke bejaardenoorden.
Binnenkort zal er gestart worden met het onderzoek. Het eindrapport wordt eind april 2001 verwacht.

De provincie steunt het initiatief omdat het onderzoek een goed beeld zal geven van de huidige en toekomstige wensen van ouderen wat betreft wonen en zorg. De onderzoeksresultaten zullen daarbij niet alleen informatief zijn voor Nij Statelân, maar ook voor alle verpleeg- en verzorgingshuizen in de provincie.

Nummer: 199
Datum: 31 oktober 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie