Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Borst meldt: Fysische therapie niet uit vergoedingenpakket

Datum nieuwsfeit: 31-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Fysische therapie

De Voorzitter van de Vaste Commissie voor
Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO-CB-U-2121073

31 oktober 2000

Bij brief van 18 oktober 2000 heeft u mij de vraag gesteld of uit mijn standpunt op het rapport van de Gezondheidraad de conclusie moet worden getrokken dat de in het geding zijnde therapieën uit het vergoedingenpakket zijn c.q. zullen worden gehaald. Met deze brief wil ik hier een reactie op geven.

Fysiotherapeuten ontvangen niet een vergoeding per verrichting maar per zitting. Aangezien per zitting verschillende behandelmethoden kunnen worden toegepast is het onmogelijk om deze therapieën uit het verstrekkingenpakket te halen. Wel is het mogelijk zoals de Gezondheidraad aangeeft om via de richtlijnen deze behandelmethoden waarvan de effectiviteit niet is bewezen uit te sluiten. Op deze manier zal het gebruik voor indicaties waarvan de effectiviteit niet is bewezen niet langer worden toegepast. Ook in de verplichte bij- en nascholing van het KNGF kan dit bewerkstelligd worden. Ik heb het KNGF reeds verzocht hieraan medewerking te verlenen.

Tijdens de opleidingen kunnen toekomstige fysiotherapeuten bewust worden gemaakt van het feit of behandelmethoden die worden toegepast al dan niet effectief zijn. Daarom zal ik de HBO-raad op de hoogte stellen van de resultaten en verzoeken in overleg te treden met de opleidingen.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. E. Borst-Eilers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie