Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Friesland subsidieert projecten natuur- en landschapsbeheer

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Provincie subsidieert drie projecten natuur- en landschapsbeheer

Gedeputeerde Staten hebben aan drie projecten op het gebied van natuur- en landschapsbeheer subsidie verleend. Het gaat daarbij om projecten die niet op een andere manier subsidie kunnen krijgen en toch het stimuleren meer dan waard zijn. In totaal is 68.500,- met de subsidies gemoeid.

De volgende projecten ontvangen subsidie:

Jeugdproject nazorg
Dit project is ingediend door Anne Venema, weidevogelcoördinator provincie Fryslân, die hiermee maandag 30 oktober de Sulveren Skries in de wacht heeft gesleept. In dit project gaat het erom dat de jeugd kennis neemt van de natuur en in het bijzonder de natuurlijke waarden op en rond de boerderij. Hiervoor wordt lesmateriaal ontwikkeld dat op de basissscholen kan worden gebruikt.
Toegekende subsidie: 23.000,-.

Opzetten voorbeeldbedrijven agrarisch natuurbeheer Dit project is ingediend door de Dienst Landbouwvoorlichting (DLV). Het gaat om het opzetten van twee voorbeeldbedrijven voor agrarisch natuurbeheer, te weten Nico van Eyden in Rypstjerk en Van der Ploeg in Ee. Op deze bedrijven worden de mogelijkheden om agrarisch natuurbeheer in te passen onder professionele begeleiding voor het voetlicht gebracht. De geselecteerde bedrijven doen naast landschap, respectievelijk ganzen nagenoeg niet aan agrarisch natuurbeheer. Dit manco wordt ondervangen door te shoppen bij bijvoorbeeld Staatsbosbeheer.
Toegekende subsidie: 22.500,-

Planmatig weidevogelbeheer Soestpolder
Dit project is ingediend door de Fûgelwacht Burgum en richt zich op kennisoverdracht voor een duurzaam weidevogelbeheer. De kennis over een natuurlijke voedselkringloop voor gras en weidevogels moet naar boer en natuurbeschermer beter worden gecommuniceerd. Door kennis en inzicht uit te wisselen zal er meer begrip en waardering voor elkaar komen. Voor de uitvoering is gekozen voor de Soestpolder. Betrokkenen zijn vogelwachters, jagers, boeren en scholieren. Toegekende subsidie: 23.000,-

Nummer: 190
Datum: 1 november 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie