Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Breda gaat intern potentieel beter benutten

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

GEMEENTE BREDA GAAT INTERN POTENTIEEL BETER BENUTTEN

Breda gaat het interne potentieel aan medewerkers benutten voor de inzet in tijdelijke functies binnen de gemeente. Regelmatig kampt de gemeente met onverwachte capaciteitsproblemen door ziekte of plotseling vertrek van medewerkers. Redenen waarom de gemeente soms genoodzaakt is externe deskundigheid in te huren. Het idee is om een pool te vormen van intern potentieel om tijdelijke knelpunten in de bedrijfsvoering op te lossen. Medewerkers uit de pool gaan tijdelijk inspringen in een andere functie. Gemeentesecretaris Ouwerkerk neemt de organisatie hiervan op zich.

Het idee dat een effectieve oplossing voor capaciteitsproblemen vaak dicht bij huis ligt, leeft al langer binnen het gemeentebestuur. Op alle niveaus in de organisatie is talent aanwezig dat beter benut kan worden. Het gaat dan niet alleen om managers maar om functies door alle lagen van de organisatie heen waar tijdelijk ingesprongen moet worden. Het inzetten van intern potentieel heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het een stuk goedkoper dan het inhuren van externen. Dat is een hele dure oplossing die vaak ook niet het gewenste resultaat oplevert. Daarnaast hebben mensen die al bij de gemeente werken het voordeel dat ze de organisatie en de mensen al kennen en dus snel zijn ingewerkt. Tot slot heeft het voor de betrokken medewerkers twee voordelen. Zij doen in andere sectoren kennis en ervaring op en krijgen er extra voor betaald. De tijdelijke functies mogen maximaal zes maanden duren en de betreffende medewerkers blijven in de interimperiode ook hun eigen werkzaamheden verrichten.

Gemeentesecretaris Ouwerkerk gaat de kar trekken. In samenwerking met de diensten gaat hij onderzoeken welke medewerkers (potentials) geschikt zijn voor het verrichten van interimwerkzaamheden. Als de pool is samengesteld worden medewerkers gekoppeld aan een klus. De gemeentesecretaris zorgt voor begeleiding van de medewerkers en houdt de vinger aan de pols. De inzet van interne potentials voor interimfuncties sluit het inhuren van externen niet uit. Wellicht zal het niet altijd mogelijk zijn om intern de juiste persoon voor de juiste klus te vinden. Doel van de plannen is wel om in de toekomst het inhuren van externen voor interimfuncties te beperken. Tevens draagt deze manier van werken bij aan een grotere mobiliteit van de ambtenaren.

Breda, 1 november 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie