Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Buhrmann overweegt bod op aandelen Ahrend en Samas

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Bron: Buhrmann
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Persconferentie vandaag om 10.30 uur,
Hilton Hotel, Apollolaan 138, Amsterdam

Datum1 november 2000
Nummer025

Not for release, publication or distribution, in whole or in part, in or into the United States, Germany, Canada, Australia or Japan. This announcement does not constitute an offer of Buhrmann shares or an offer for Ahrend or Samas shares. Any such offer will be made solely on the basis of the information contained in the Offer Document and Prospectus.

BUHRMANN OVERWEEGT BOD OP ALLE UITSTAANDE AANDELEN AHREND EN SAMAS

SAMENVATTING


Leidt tot de nummer n distributeur van kantoorproducten in Europa
Uitstekende combinatie op distributiegebied, zowel strategisch als geografisch
Synergievoordelen 22-27 miljoen op jaarbasis
Indicatie overwogen bod: een premie van circa 50% ten opzichte van aandelenprijs Ahrend en Samas
Kantoorinrichting-divisies worden verkocht
Onmiddellijk positieve bijdrage winst per aandeel Buhrmann
In het licht van de contacten die Buhrmann in het verleden gehad heeft met zowel Ahrend als Samas, heeft Buhrmann uit de aankondiging van de fusie tussen Ahrend en Samas geconcludeerd dat zij niet kiezen voor een samenwerking met Buhrmann. Dit werd bevestigd in contacten die na de aankondiging van de fusie plaatsvonden. Buhrmann hoopt evenwel dat Ahrend en Samas beide bereid zullen zijn zo'n samenwerking te overwegen in nader overleg waarvoor zij heden ingevolge artikel 4, lid 2, van de SER Fusiegedragsregels zijn uitgenodigd.

In dit verband overweegt Buhrmann NV een openbaar bod op alle uitstaande aandelen Koninklijke Ahrend NV en Samas-Groep NV. Bij wijze van indicatie - met het oog op een gerechtvaardigde koersvorming van de betrokken aandelen - kan worden vermeld dat de overwogen biedingen zullen worden gedaan met een premie van ongeveer 50% ten opzichte van de slotkoers van de aandelen Ahrend en Samas op de dag voor de aankondiging van hun voorgenomen fusie (3oktober 2000). Het overwogen bod zal bestaan uit een combinatie van aandelen en contanten, waarbij circa een derde van de biedprijs in contanten zal luiden. Het voorgaande zal vanzelfsprekend nog onderwerp zijn van het hiervoor bedoelde overleg met de Besturen van Ahrend en Samas.

Buhrmann is van mening dat een combinatie van Ahrend, Samas en Buhrmann zal leiden tot een krachtige en vooraanstaande Europese speler in de markt voor distributie van kantoorproducten, en dat deze combinatie aanzienlijk meer voordelen zal opleveren dan Buhrmann's huidige Europese activiteiten of de fusie van Ahrend en Samas samen. De voorgenomen transactie brengt de drie Nederlandse ondernemingen op de nummer n positie als leverancier van kantoorartikelen en aanverwante diensten op de zakelijke markt in Europa. Buhrmann is al marktleider in Noord-Amerika en Australi. De kantoorinrichting-activiteiten van Ahrend en Samas zullen na afronding van de transactie worden verkocht.

De overwogen transacties zullen naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel van Buhrmann.

In verband met de overwogen transacties zijn de cijfers Buhrmann over het derde kwartaal 2000 vandaag vervroegd bekendgemaakt.

Strategie Buhrmann

Buhrmann heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de grootste distributeur in de wereld van kantoorproducten op de zakelijke markt. Autonome groei en acquisities hebben bijgedragen aan het bereiken van deze marktpositie. In 1999 heeft Buhrmann Corporate Express overgenomen. Buhrmann heeft ook een vooraanstaande positie in Europa als distributeur van papier en grafische systemen. De strategie van Buhrmann is gericht op verdere groei en uitbouw van de business-to-business service en distributieactiviteiten.

Uitmuntende strategische combinatie

Door de voorgenomen overnames van Ahrend en Samas bereikt Buhrmann in n keer de positie als grootste distributeur van kantoorproducten in Europa. De distributie-activiteiten zullen worden gentegreerd in de organisatie van Corporate Express in Europa. De overwogen transacties zullen leiden tot een aanzienlijke versterking van Buhrmanns marktpositie in Europa aangezien Ahrends en Samas' activiteiten in de Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland goed aansluiten bij die van Buhrmann in deze landen. Schaalvergroting is van groot belang en leidt tot verdere consolidatie in de markt. Schaalgrootte levert voordelen op door een betere benutting van de operationele infrastructuur, inkoopvoordelen en een groter draagvlak voor ICT-ontwikkelingen en -uitgaven. Van dit laatste zijn de omvangrijke investeringen in eBusiness een goed voorbeeld. Buhrmann heeft onlangs aangekondigd hierin over een periode van 3 jaar in totaal 100 miljoen te zullen investeren, bovenop de reeds geplande investeringen in ICT. Met deze investeringen in de volgende generatie van eBusiness-systemen verwacht Buhrmann haar leidende positie verder te kunnen uitbouwen. Dergelijke investeringen zijn noodzakelijk om het marktleiderschap te versterken en de winstgevendheid te verbeteren door optimale service te verlenen aan onze Europese en wereldwijd opererende klanten in het business-to-business segment. De distributiebedrijven van Ahrend en Samas zullen vrijwel meteen kunnen profiteren van de voordelen die deze ontwikkelingen op het gebied van eBusiness met zich meebrengen.

Synergievoordelen

Naast de al eerder aangekondigde synergievoordelen van 25 miljoen op jaarbasis die Ahrend en Samas door het samenvoegen van hun ondernemingen verwachten en waarvan ruim 12 miljoen betrekking heeft op de distributieactiviteiten op het gebied van kantoorproducten, denkt Buhrmann door integratie van deze activiteiten synergievoordelen van nog eens 10-15 miljoen op jaarbasis te kunnen realiseren. Deze synergievoordelen zullen met name ontstaan door verbeterde inkoopvoorwaarden, samenvoeging van drie hoofdkantoren, logistieke centra en back offices, alsmede door kostenbesparing op ICT-investeringen.

Frans Koffrie, CEO van Buhrmann, zegt over de overwogen transacties: "De distributie-activiteiten van Ahrend en Samas sluiten naadloos aan op onze eigen business-to-business service en distributie-activiteiten in kantoorproducten. Het leidt tot een versnelde realisering van onze strategische doelstellingen op dit gebied. Door schaalvergroting kunnen we omvangrijke voordelen realiseren in inkoop en distributiekosten en kunnen we versneld profiteren van onze investeringen in e-Business."

"De kantoorinrichting-activiteiten van beide ondernemingen passen niet in onze core business. In nauw overleg met het management van beide ondernemingen willen we voor deze activiteiten een goede oplossing vinden. De medewerkers van Ahrend en Samas kunnen we interessante perspectieven bieden. In alle geledingen van onze organisatie hebben wij behoefte aan goede mensen."

"De overwogen transacties bieden aandeelhouders van beide bedrijven een zeer aantrekkelijk alternatief voor de voorgenomen fusie. Wij zijn er van overtuigd dat dit alternatief gunstig is voor zowel de klanten, de aandeelhouders als de medewerkers van de drie ondernemingen."

Structuur van de transacties

Buhrmann overweegt een bod uit te brengen op het huidige uitstaande aandelenkapitaal van zowel Ahrend als Samas in de vorm van een gecombineerd bod in aandelen en contanten. Op basis van de aandelenkoers van Buhrmann voorafgaand aan deze aankondiging zullen de overwogen biedingen naar verwachting worden uitgebracht met een premie van ongeveer 50% ten opzichte van de aandelenkoersen van Ahrend en Samas voor de aankondiging (op 4 oktober 2000) van hun voorgenomen fusie. Op dit moment wordt overwogen een bod uit te brengen van circa tweederde in aandelen en circa een derde in contanten. Deze informatie wordt verstrekt als indicatie voor de markt met het oog op een gerechtvaardigde koersvorming van de betrokken aandelen. Het voorgaande is vanzelfsprekend nog onderwerp van overleg met de Besturen van Ahrend en Samas. De Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen van Ahrend en Samas hebben het bod in overweging genomen, de betrokken vakbonden zullen worden geconsulteerd. Buhrmann verwacht binnenkort nadere details over de voorgenomen transactie bekend te kunnen maken. De besturen van Ahrend en Samas zijn uitgenodigd voor overleg, alvorens nadere stappen zullen worden ondernomen.

De overwogen transacties zullen naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel Buhrmann. Dat is niet alleen aantrekkelijk voor de aandeelhouders van Buhrmann, maar ook voor de aandeelhouders van Ahrend en Samas, die aandelen Buhrmann ontvangen in ruil voor hun (certificaten van) aandelen Ahrend en Samas. De exacte ruilverhoudingen en andere details van de overwogen biedingen zullen worden bekendgemaakt in de biedingsberichten, die te zijner tijd zullen verschijnen.

De SER-Commissie Fusieaangelegenheden, Euronext Amsterdam en vakbonden zijn genformeerd, de ondernemingsraad van Buhrmann zal om advies worden gevraagd.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...