Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alarmcentrales VHD en Omnicare willen fuseren

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Apeldoorn/Amsterdam, 1 november 2000

Alarmcentrales VHD en Omnicare zijn van plan te fuseren

De directies van de alarmcentrales Verzekeraarshulpdienst Holding BV(VHD) in Apeldoorn en de Coöperatie Omnicare Reishulp U.A. (Omnicare) in Amsterdam delen mede dat heden een intentieverklaring is getekend waarin het voornemen is neergelegd om te komen tot een volledige fusie tussen beide ondernemingen. Ook het in de internationale vrachtautohulpverlening gespecialiseerde VHD bedrijfsonderdeel Meinders Europenet BV in Holten en het belang van Omnicare in de internationale hulpverleningsketen Coris, zullen onderdeel gaan uitmaken van de beoogde nieuwe combinatie.

Verzekeraarshulpdienst (opgericht in 1974)
Met een omzet van ruim '11 miljoen en 97 medewerkers is de VHD in Nederland marktleider op het gebied autoschade binnenland en vrachtautohulp buitenland. VHD is ook actief als uitvoerder voor Salvage (hulpverlening bij brand) en voor Incident Management (hulpverlening op het rijkswegennet).

Alarmcentrale Omnicare (opgericht in 1989)
De alarmcentrale Omnicare - 38 medewerkers en '6 miljoen omzet - bestrijkt een breed pakket hulpdiensten, waaronder hulp in het buitenland op het gebied van medische zorg, persoonlijke en technische hulpverlening en reisverzekeringen.

De voorgenomen fusie
De internationale verzekeringsmarkt is sterk in beweging en kenmerkt zich door een groot aantal fusies en samenwerkingsverbanden. De voorgenomen fusie tussen VHD en Omnicare speelt hierop in. Bij de aangesloten verzekeraars en hun cliënten, de verzekerden ontstaat een toenemende behoefte aan bundeling van de hulpverlening voor alle verzekeringsproducten in één loket: één centrale voor schade-, zorg-, reisverzekering en juridische bijstand..

In de nieuwe combinatie is er sprake van een hoge mate van complementariteit in de produktgroepen en dienstverlening, zodat er een grote - behorend tot de top drie van Nederland -, internationaal opererende 'all round' alarmcentrale ontstaat. Beide ondernemingen onderscheiden zich door het stringent toepassen van de hoogst mogelijke kwaliteitseisen bij het benaderen en bedienen van de markt en maken hierbij gebruik van geavanceerde informatie- en communicatietechnologie. Bovendien biedt de schaalgrootte de mogelijkheid marktleider op het gebied van kostenefficiëntie te worden.

Beide fusiepartners zijn er van overtuigd dat door de bundeling van hun activiteiten wordt voldaan aan de belangrijkste succesfactoren voor de continuïteit, groei en winstgevendheid: namelijk de tevreden klant..

Ondernemingsraad en medewerkers
Inmiddels zijn de ondernemingsraden en medewerkers van de betrokken ondernemingen over de voorgenomen fusie ingelicht. Gezien het aanvullende karakter van de beide alarmcentrales en de te verwachten groei van activiteiten van de beoogde combinatie ligt het niet in de lijn der verwachting dat er gedwongen ontslagen zullen vallen.

Timing
De verwachting is dat de definitieve fusie-overeenkomst begin volgend jaar zal worden getekend, waarna de nieuwe combinatie operationeel zal zijn.

Voor nadere informatie:

Verzekeraarshulpdienst:
Drs. W.L.J.A. Bastiaenssens, Algemeen Directeur
Tel: 055 - 581 31 01

Alarmcentrale Omnicare:
De heer M.G. H. Brekelmans, Directeur
Tel: 020 - 695 55 62

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie