Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paralympische zwemmer Houtsma betreurt artikel Telegraaf

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED. BOND VOOR AANGEPAST SPORT

PERSVERKLARING ALWIN HOUTSMA EN ZIJN OUDERS

Woensdag 1 november 2000

Gelet op een artikel in de Telegraaf van woensdag 1 november over de zwemmer Alwin Houtsma, die als lid van de Paralympische ploeg in Sydney acht medailles heeft gewonnen, waaronder vijf gouden, hechten Alwin Houtsma en zijn ouders eraan het volgende te verklaren:

In de gesprekken met de sportbond op dinsdag 31 oktober en met de burgemeester van Amersfoort op 1 november is bevestigd dat er op geen enkele wijze sprake is van een strafblad van Alwin Houtsma, maar ook niet van een onbesproken gedrag.

Wij betreuren de berichtgeving in de krant en het beeld dat daardoor over Alwin is ontstaan. Wij doen daarom een beroep op iedereen om hem vooral te beoordelen op de wijze waarop hij zijn sportprestaties in Sydney heeft neergezet en de bijdrage die hij daarmee heeft geleverd aan de gehandicaptensport in Nederland.


01 nov 00 23:39


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie