Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkbezoek Amerikaanse ambassadeur aan Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Week 44

Werkbezoek - Amerikaanse ambassadeur brengt bezoek aan Noord-HollandPERSBERICHT, vrijdag 27 oktober 2000

Werkbezoek Amerikaanse ambassadeur brengt bezoek aan Noord-Holland De Amerikaanse ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, Cynthia P. Schneider, zal op woensdag 1 november a.s. een werkbezoek brengen aan de provincie Noord-Holland.

Het programma is opgesteld door de provincie en de ambassade, waarbij op verzoek van de ambassadeur het accent ligt op het Nederlands-Amerikaanse bedrijfsleven.
Zij wil met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven van gedachten wisselen over hun ervaringen met het leven en werken in Nederland. Ook komen de ervaringen van Nederlanders die zaken doen met de Verenigde Staten ter sprake.

Ambassadeur Schneider heeft een grote belangstelling voor de kunst en cultuur. Daarom begint haar bezoek in het Frans Halsmuseum in Haarlem waar zij om 9.30 uur zal worden verwelkomd door een delegatie van het provinciaal bestuur.

Daarna zal er in het provinciehuis een rondetafelgesprek en een lunch worden gehouden met vertegenwoordigers van het Amerikaanse bedrijfsleven en van Nederlandse ondernemingen met vele Amerikaanse activiteiten, gevestigd in Noord-Holland. Ook de voorzitters van de Kamers van Koophandel in Noord-Holland zullen hieraan deelnemen.

De commissaris van de Koningin, prof. dr. J.A. van Kemenade, drs. J.H.J. Verburg, gedeputeerde voor economische zaken en drs. H. de Boer, gedeputeerde voor wegen, verkeer en vervoer en zeehavens, zullen de gehele dag de ambassadeur begeleiden. Na rondetafelgesprek en lunch wordt een boottocht gemaakt van IJmuiden naar Amsterdam over het Noordzeekanaal. Het programma wordt afgesloten door een bezoek aan Amsterdam Westpoint.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie