Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inleveractie wapens ook in Drenthe

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Inleveren wapens ook in Drenthe
12:03 maandag 30 oktober 2000

Inleveractie wapens ook in Drenthe

Van 01 november tot en met 12 november a.s. wordt een landelijke campagne gehouden die het inleveren van wapens en munitie moet activeren. De slogan van deze actie is: Vuurwapens. Doe ze weg of ze doen je wat. In Drenthe zijn in 1999 72 incidenten geweest waar in de ogen van slachtoffers en/of aangevers vuurwapens gebruikt zijn, meestal betrof het hier bedreiging. In 1999 zijn tijdens een actie ruim 200 wapens ingeleverd en 100 stuks munitie.

Wapenbezit maakt de samenleving niet veiliger. Sterker nog, als je zelf een wapen hebt, zul je eerder in de verleiding komen om het te gebruiken en naast dader ook eerder slachtoffer worden. Binnenkort gaat de strafmaat voor illegaal wapenbezit en illegale handel omhoog. Gedurende de campagneperiode krijgen de inwoners van Drenthe de gelegenheid om zonder straf alle wapens (dus niet alleen vuurwapens) in te leveren bij de politiebureaus. Wel vindt onderzoek plaats naar het mogelijke gebruik van een ingeleverd vuurwapen, daarom kan het inleveren van een vuurwapen niet anoniem gebeuren en zullen de persoonsgegevens geregistreerd worden. Personen die in de periode van 1 tot en met 12 november 2000 een vuurwapen of een ander wapen inleveren zullen niet worden vervolgd als het wapen vrijwillig aan het politiebureau wordt ingeleverd, afstand van het wapen wordt gedaan en met het wapen geen strafbaar feit is gepleegd. Andere wapens dan vuurwapens kunnen anoniem worden ingeleverd. Na deze periode zal nadere informatie plaatsvinden over de hoeveelheid ingenomen wapens en munitie


Nadere informatie bij
Gerrit van Goor, plaatsvervangend hoofd Divisie Recherche, telefoon 0592 - 383070 of bij
Mevr. E. Läkamp, persofficier van justitie, telefoon 0592-339222 of bij
Bert Peters, bureau voorlichting, telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie