Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Friesland stellen bodemonderzoek in naar brand ATF

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

GS stellen bodemonderzoek in naar aanleiding brand ATF

GS hebben besloten om na aanleiding van de brand bij ATF op 12 mei jl. een bodemonderzoek in te stellen in de omgeving van ATF te Drachten. Met het onderzoek wil de provincie naar de burgers toe duidelijkheid geven of er redenen zijn om zich zorgen te maken over de volksgezondheid of het milieu. Het bodemonderzoek is erop gericht om vast te stellen of er in het gebied sprake is van een significantie toename van de gehalten aan verontreinigde stoffen. Op basis van de onderzoeksresultaten zullen eventueel aanwezige risicos voor de volksgezondheid en het milieu beoordeeld worden.

Projectgroep
Om te komen tot een verantwoorde onderzoeksopzet is ervoor gekozen om een brede projectgroep samen te stellen met de meest betrokken overheden en instanties. In de projectgroep nemen deel:
- De gemeente Smallingerland

- RIMH en RIVM

- LNV en NLTO

- Dhr. L. Reijnders, Milieukunde Universiteit van Amsterdam
- Friese Milieu Federatie

- Provincie Fryslân

Bodemkwaliteitsmeetnet
De provincie beschikt over een provinciebreed bodemkwaliteitsmeetnet. In dit meetnet zijn ook actuele bodemachtergrondwaarden van stoffen in de omgeving van Drachten vastgelegd. Zodoende is het goed mogelijk om de onderzoeksresultaten te vergelijken met de achtergrondwaarden uit het bodemkwaliteitsmeetnet en op basis daarvan een betrouwbare uitspraak te doen over de gevolgen van de ATF-brand.

Nummer: 198
Datum: 1 november

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie