Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.40 uur
Automobilist pleegt meerdere overtredingen

BENSCHOP Op woensdag 1 november viel een automobilist op de Ir. Enschedeweg op door zijn nogal agressieve rijgedrag.

Politiemensen die omstreeks 05.35 uur in een niet als zodanig herkenbare politieauto surveilleerden, werden op de Ir. Enschedeweg in de richting van IJsselstein met hoge snelheid ingehaald door een automobilist. Op het weggedeelte waar de automobilist 80 km/h. mocht rijden, behaalde hij een snelheid van 120 km/h. Op een stuk waar hij een voorligger door het tegemoetkomende verkeer niet in kon halen, kleefde hij met een snelheid van 80 km/h. op nog geen vijf meter achter zijn voorligger, om vervolgens deze over een doorgetrokken streep in te halen. Op het weggedeelte van de N201 door IJsselstein, waar 50 km/h. mag worden gereden, reed de man beduidend harder. Met de nodige moeite wisten de politiemensen de auto bij te houden en konden hem aan de kant van de weg zetten.

De man, 47 jaar oud en afkomstig uit Lopik, werd verzocht mee te gaan naar het politiebureau in Nieuwegein. Daar kreeg de man bekeuringen voor de door hem gepleegde overtredingen voor een totaalbedrag van f 750,-.

Poging beroving met een GSM

NIEUWEGEIN Op dinsdag 31 oktober heeft een man gepoogd een 27-jarige vrouw uit Lopik van haar auto te beroven.

Omstreeks 20.30 uur parkeerde de vrouw haar auto op de Dukatenburg. Op het moment dat de vrouw uit wilde stappen, stapte er een man achter in de auto. De man eiste vervolgens de sleutels van de auto. Kennelijk om zijn eisen kracht bij te zetten, duwde de man iets in de nek van de vrouw. De vrouw dacht dat het een vuurwapen was.

De vrouw overhandigde de sleutels en stapte uit, waarop de man achter het stuur plaatsnam en de auto wilde starten. Dit lukte niet en de vrouw zag toen dat hetgeen waarmee zij bedreigd was, een GSM bleek te zijn en geen vuurwapen. De vrouw reikte de auto in, pakte de sleutels uit het contactslot en begon te schreeuwen. De man stapte uit de auto en zette het op een rennen.

Verkeerscontroles

BENSCHOP / IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 31 oktober weer op meerdere plaatsen het verkeer gecontroleerd.

Tussen 09.00 uur en 10.00 uur stond de radarapparatuur op de Provinciale Weg N201 opgesteld. 49 van de 536 gecontroleerde bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/h. De hoogste snelheid bedroeg 118 km/h.

Op de Eiteren in IJsselstein werd tussen 15.30 uur en 16.00 uur het verkeer gecontroleerd. Drie bestuurders kregen een bekeuring van f 90,- voor het niet dragen van de autogordel. Ook werd gecontroleerd op het rijden in strijd met een gesloten verklaring. Hier werden geen overtredingen geconstateerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie