Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmorgen 1 november 2000
10:37 woensdag 1 november 2000

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

BEILEN

Een 20 jarige automobilist uit Groningen heeft dinsdagnacht zijn auto total loss gereden aan de Beilervaart in Beilen. De man was ter plaatse niet bekend en verkeek zich op een bocht in de weg. Hij raakte in de berm, reed een lichtmast omver en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. Wonder boven wonder kwamen de man en een inzittende er zonder verwondingen vanaf.

ASSEN / RODEN / GIETEN

Een 35 jarige fietsster uit Assen is dinsdagmiddag met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ze was betrokken bij een verkeersongeval op de splitsing Martin Luther Kingweg / Mahatma Gandhiweg in haar woonplaats. De vrouw kreeg geen voorrang van een 61 jarige automobiliste en botste tegen de zijkant van de personenauto.

Een 34 jarige automobiliste uit Roden is dinsdagmiddag met nekletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht
De vrouw zat in een van de vier autos die betrokken waren bij een kettingbotsing op de Roderweg in haar woonplaats. De botsing ontstond toen een 30 jarige automobilist uit Beerta niet op tijd door had dat twee voor hem rijdende autos afremden voor een verkeers licht dat op rood stond. Hij klapte op zijn voorganger , die vervolgens op de voorste auto botste. Daarna botste een 41 jarige bestuurder uit Groningen nog achter op de auto van de man uit Beerta. De vier autos zijn afgesleept.

Dat roken niet alleen slecht is voor de gezondheid, ondervond dinsdagnacht een 26 jarige automobilist uit Veendam. De man, die over de N33 bij Gieten reed, verklaarde dat hij tijdens het draaien van een shagje met zijn auto naast de weg geraakt en dat hij daardoor de controle over zijn auto was verloren. Hij kwam aan de overkant van de weg terecht en belandde op de kop in de sloot. Hoewel de man op eigen kracht uit zijn auto kon kruipen is hij toch voor onderzoek naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht.

COEVORDEN

De politie van Coevorden heeft dinsdagnacht een 38 jarige inwoner van het Duitse Nordhorn na overleg met justitie een boete opgelegd van 400 gulden. De man werd betrapt toen hij met 0,6 promille alcohol over de Rondweg in Coevorden reed. Na een rijverbod van een uur,mocht de man ,met auto, weer verder.

ASSEN

De politie van Assen heeft dinsdagavond twee mannen van 33 en 21 jaar aangehouden op verdenking van autodiefstal en het tanken zonder betalen. Het tweetal, 33 jarige man uit Groningen en de 21 jarige die zonder vaste woon- of verblijfplaats is werd in de Oranjestraat aangetroffen in een Mazda 323 die op 28 oktober bleek te zijn gestolen in Zuidbroek.
De auto viel de surveillerende agenten op omdat met die auto al twee keer zonder betalen was getankt bij een tankstation aan de Overcingellaan in Assen. De mannen die geen goede verklaring voor het bezit van de auto hadden zijn ingesloten.

BUINEN

Een 69 jarige inwoner van Buinen heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een aanhangwagen met daarop een zitmaaier. De aanhangwagen stond geparkeerd op het erf van een woning aan de Spoorstraat.
De eigenaar zit met een schadepost van zon 2500 gulden.

ZUIDLAREN

Bij een inbraak in een woning aan de Noordhoff in Zuidlaren zijn dinsdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur sieraden, geld en de inhoud van een handtasje gestolen. Men is de woning binnengekomen met gebruikmaking van de z.g. Bulgaarse methode. Bij die methode wordt de slotplaat van een cilinderslot verwijderd waarna met een verstelbare sleutel het slot wordt afgebroken.

MEPPEL

Dinsdagnacht is bij een zaak aan de Woldstraat in Meppel een dure gitaar uit de etalage gestolen. Onbekenden hadden met twee stukken beton de etalageruit ingegooid. Naast de diefstal van de gitaar zijn meerdere muziekinstrumenten beschadigd.

ASSEN

De politie van Assen heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 19 jarige man uit Winschoten die als werknemer van een reclamebedrijf uit Groningen posters plakte op een elctriciteitskast aan de Overcingellaan in Assen.
De man verklaarde dat hij werkte in opdracht van zijn baas en dat hij niet wist dat je geen electriciteitskasten mocht beplakken. De agenten hebben de man ervan overtuigd dat hier toch sprake was van overtreding van de Algemene Plaatselijke Politverordening.

EMMEN

Twee ondernemers van de Kapitein Grantstraat in Emmen zijn dinsdag het slachtoffer geworden van diefstal van roestvrij staal en aluminium afval. Bij het ene bedrijf werd een roestvrij stalen tank gestolen die bestemd was voor export naar Polen en bij het andere bedrijf ging het om een grote partij onderdelen van hekwerken.
In beide gevallen is het materiaal met een vrachtwagentje van het terrein gehaald. De goederen werden vervolgens aangeboden aan een ijzer- en metaalhandel in Emmen. Aan de hand van getuigenverklaringen kwam de politie al gauw achter de identiteit van de dief. Het gaat vermoedelijk om een 38 jarige inwoner van Emmen. Hij kan binnenkort bezoek van de politie verwachten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie