Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Criteria voor sportsubsidies Groningen vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 1 november 2000 Persbericht nr. 188

Criteria voor sportsubsidies vastgesteld

Om invulling te kunnen geven aan de ondersteuning van breedtesportevenementen en talentontwikkeling in de provincie Groningen hebben Gedeputeerde Staten vandaag subsidiecriteria vastgesteld voor het krediet "incidentele subsidies breedtesportevenementen en talentcentra".

De belangrijkste criteria voor breedtesportevenementen

De Provincie wil dat zoveel mogelijk Groningers in elke fase van het leven, naar eigen voorkeur aan sport en bewegingsactiviteiten van goede kwaliteit kunnen deelnemen, dan wel daarbij betrokken kunnen zijn. Dit alles valt samen onder de noemer "breedtesport". Onder breedtesportevenementen verstaat de Provincie evenementen die zich richten op een doelroep in meer dan een gemeente zoals bijvoorbeeld gehandicapten, allochtonen, vrouwen, jongeren en/of ouderen. Het gaat dan om evenementen die ook niet-sporters bewegen om deel te nemen aan sport.

De belangrijkste criteria voor Talentcentra

Talenten in de sport vormen een belangrijke verbinding van breedtesport naar topsport. De provincie wil sportbonden, sportverenigingen en gemeenten die een talentcentrum voor een bepaalde tak van sport willen opzetten ondersteunen door middel van een stimuleringssubsidie. Het kan daarbij gaan om provinciale talentcentra voor bijvoorbeeld tafeltennis, judo, basketbal, trampolinespringen of volleybal. De ontwikkeling van talentcentra gebeurt in nauwe samenwerking met het Olympisch Steunpunt Noord Nederland. Hiermee hoopt de Provincie op een goed en professioneel opgezette jeugdopleidingen die zorgen voor een continue aanwas van topsporters.

Geld

In 2001 is er f65.200,- beschikbaar uit het krediet "incidentele subsidies breedtesportevenementen en talentcentra".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joske Kluvers van de afdeling Bestuurscontacten, 050 - 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie