Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

1,5 miljoen: kwaliteitsslag bedrijventerreinen Veenendaal

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
01 november 2000

1,5 miljoen gulden voor kwaliteitsslag bedrijventerreinen veenendaal

Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht wil 1,5 miljoen gulden uittrekken om de kwaliteit van de bedrijventerreinen Ambacht en Nijverkamp te verbeteren. De terreinen dateren uit de jaren '60 en zijn inmiddels verouderd en vragen om een intensieve opknapbeurt. De gemeente Veenendaal heeft inmiddels samen met de Kamer van Koophandel Utrecht en het lokale bedrijfsleven een revitaliseringsplan opgesteld, dat gereed is voor uitvoering. Als bijdrage in de nog ontbrekende financiën willen Gedeputeerde Staten in eerste instantie 1,5 miljoen gulden beschikbaar stellen. Om de begroting sluitend te krijgen, draagt de provincie bovendien dit project voor bij het Ministerie van Economische Zaken, met het verzoek om nog eens 2 miljoen gulden bij te leggen.

Gedeputeerde Staten: "Aanpak Veenendaal is goed voorbeeld" De manier waarop in Veenendaal wordt gewerkt aan verbetering van de bedrijvenlocaties spreekt de provincie bijzonder aan. De aanpak sluit goed aan bij de werkwijze die de provincie Utrecht voor ogen staat bij de (financiële) ondersteuning van
herstructureringsprojecten. Veenendaal kiest voor een intensieve samenwerking met de ondernemers op de terreinen en werkt met hen aan het inventariseren van knelpunten en het vinden van passende oplossingen. Oplossingen waarin het bedrijfsleven zich duidelijk kan vinden. Bovendien is gekozen voor een brede aanpak. Het revitaliseringsplan bevat niet alleen maatregelen om nagenoeg alle straten op de terreinen te verbeteren. Bedrijven worden ook gestimuleerd om parkeerplaatsen met elkaar uit te ruilen, waardoor ruimtewinst wordt gemaakt. Verder is er aandacht voor verbetering van de bewegwijzering, versterking van de samenwerking tussen de milieucoördinatoren van de bedrijven, modernisering van de riolering en de aanleg van extra groenvoorzieningen en een nieuw fietspad. Het eerste deelproject dat van start zal gaan, is het opzetten van een gezamenlijke afvalinzameling; eerder heeft de provincie Utrecht hiervoor al subsidie vrij gemaakt.

Juist deze brede aanpak, waarbij veel aandacht wordt besteed aan een duurzaam beheer van de bedrijventerreinen, is voor Gedeputeerde Staten aanleiding om aan dit project financiële ondersteuning te verlenen. Het subsidievoorstel zal op 8 november a.s. aan de orde komen in een bijeenkomst van de Statencommissie Cultuur en Economie.

(Voor informatie: Ron.van.Dopperen@Provincie-Utrecht.nl, 030 - 258 31 96)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie