Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PlantijnCasparie steunt herinrichting werkplaats Rembrandt

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GRAFISCH ATELIER VAN REMBRANDT BINNENKORT GERECONSTRUEERD

Met de financiële steun van PlantijnCasparie (grafimedia groep voor prepublishing, drukwerk en direct marketing) kan binnenkort worden begonnen met de herinrichting van de werkplaats waar Rembrandt ooit zijn koperen etsplaten afdrukte en de natte afdrukken aan een waslijntje te drogen hing. Volgens de boedelinventaris uit 1656, opgemaakt toen Rembrandt failliet ging, stond er in zijn grafisch atelier een eikenhouten pers. Een houten etspers zal nauwkeurig worden nagebouwd volgens technische gegevens uit de 17de eeuw. De herinrichting zal verder zoveel mogelijk gereconstrueerd worden aan de hand van visuele en geschreven bronnen. Museum het Rembrandthuis heeft hiervoor ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie