Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV-bonden nemen Arbeidstijdenwet kritisch onder de loep

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

FNV-bonden nemen Arbeidstijdenwet kritisch onder de loep (1 nov)

Voorjaar 2001 praat de Tweede Kamer over de Arbeidstijdenwet. ABVAKABO FNV wil dat de wet wordt aangepast. Daarbij gaat het onder meer om werken op zondag en overwerk , en zeggenschap van de werknemer over zin of haar werktijden.

De Arbeidstijdenwet regelt de werk- en rusttijden van werknemers. De wet is in 1996 ingevoerd, en moet vóór 1 januari 2001 worden geëvalueerd. In december presenteert het ministerie van Sociale Zaken de uitkomst van een reeks onderzoeken naar de werking van de wet. Voorjaar 2001 maakt het kabinet bekend of het de wet wil aanpassen.

De FNV-bonden hebben de wet kritisch onder de loep genomen. Dat leidde tot een lijst van 15 punten waarop de wet zou moeten worden veranderd. Die lijst wordt nu binnen de bonden besproken. Ook U kunt daarover mee praten.
Op de FNV-site www.fnv.nl/arbeidstijdenkunt u reageren op een aantal stellingen over de wet en uw eigen ervaringen toevoegen. De reacties worden gebundeld, en meegenomen in het overleg met parlement en kabinet.
U kunt uw ervaringen natuurlijk ook aan ABVAKABO FNV melden ((arbeidstijdenwet@abvakabo.nl)).reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie