Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amazon lanceert Amazon.Co.Jp

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

AMAZON LANCEERT AMAZON.CO.JP
Ruime collectie Japanse en buitenlandse boeken voor Japanse markt.

SEATTLE -1 november 2000-
's Werelds grootste internetwinkel Amazon.com (www.amazon.com) lanceert vandaag Amazon.co.jp. De site is volledig in het Japans, speciaal voor de Japanners en Japanstaligen wereldwijd. Amazon.co.jp betreedt de Japanse markt met een boekenlijst met meer dan 1,7 miljoen Japanse en Engelse titels en een uitgebreide redactionele inhoud.

Met 193.000 klanten en een jaarlijkse verkoop van 34 miljoen dollar is Japan de grootste exportmarkt van Amazon. Amazon.com staat genoteerd als de grootste e-commerce site van Japan. De miljoenste klant van Amazon was ook een Japanner. Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon.com bezorgde hem zijn boeken persoonlijk in Tokio, in 1997.

"We zijn de tienduizenden Japanse klanten die de afgelopen vijf jaar op Amazon.com hebben gewinkeld dankbaar," aldus Bezos, oprichter en CEO van Amazon.com. "Met de lancering van Amazon.co.jp maken we de koopervaring
-gericht op service, selectie en gemak- toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar populaire of juist moeilijk te vinden Japanse boeken."

Voor Amazon is dit de vierde internationale site en de eerste in een Aziatische taal. De andere internationale sites van Amazon zijn de Franstalige Amazon.fr, die op 31 augustus van dit jaar werd gelanceerd, de Duitstalige Amazon.de, en Amazon.co.uk.

Voor de technische uitvoering van de site is samengewerkt met het in Amerika gevestigde Basis Technology, leverancier van software-internationalisering, gespecialiseerd in informatieverwerking in Aziatische talen.

"Amazon.com heeft al eerder internationale sites gebouwd en we hebben vijf jaar ervaring in wereldwijde verkoop in meer dan tweehonderd landen. Deze ervaring hebben we nu aangewend om een site te maken die is afgestemd op Japanners en Japanstaligen overal ter wereld. Ook kunnen we met deze site de Japanse literatuur en cultuur wereldwijd bekend maken," aldus Diego Piacentini, senior vice president international van Amazon.com.

De operatie van Amazon in Japan omvat onder meer kantoren in Tokio, een distributiecentrum in Ichikawa en een customer service center in Sapporo, Hokkaido.

Over Amazon.com
Amazon.com (Amazon.com, Inc. en haar dochterondernemingen) is de grootste muziek-, DVD-, video- en boekhandel online. Amazon.com opende haar deuren op internet in juli 1995. Naast de grootste selectie aan producten, biedt Amazon.com sinds kort ook online veilingen en gratis elektronische wenskaarten. Amazon.com wil 's werelds meest klantgerichte bedrijf zijn, waar klanten alles kunnen vinden wat ze online willen kopen. Amazon.com noteert meer dan 28 miljoen unieke producten in de categorieën boeken, cd's, speelgoed, elektronische apparaten, video's, DVD's, gereedschappen, tuin- en patiobenodigdheden, keukenproducten, software en videospelletjes. Amazon Anywhere is marktleider in mobiele e-commerce en biedt toegang tot Amazon.com, Amazon.co.uk en Amazon.de op Personal Digital Assistants (PDA's) en via draadloze internetmethodes.


-EINDE-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie