Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UniXS Solutions kiest voor IBM en MicroStrategy

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UniXS Solutions kiest voor IBM en MicroStrategy
IBM en MicroStrategy bouwen platform voor toegang tot bedrijfsgegevens via internet, wireless en spraakverbindingen

AMSTERDAM, 1 november 2000 - UniXS Solutions heeft gekozen voor IBM en MicroStrategy als leveranciers van de belangrijkste componenten voor haar mobiel internetplatform. Via dit platform kunnen klanten en medewerkers van bedrijven informatie uitwisselen, integreren en synchroniseren vanaf elke locatie met de communicatieapparatuur van hun keuze. UniXS - spreek uit: Uni Access - is een mobiele Applications Service Provider (ASP) voor de zakelijke markt. Het bedrijf is in juni 2000 opgericht met kapitaal van ABN Amro Bank Corporate Investments en Achmea-dochter Residentie. Het streeft naar een vooraanstaande positie in de betrekkelijk nieuwe markt van wireless internet.

UniXS is de eerste gebruiker ter wereld van de WebSphere Every Place Suite (WES versie 1.1) van IBM. Ook gaat het bedrijf als eerste de IBM-software integreren met de services voor de verzending van gepersonaliseerde informatie van MicroStrategy 7 (Transactor, Broadcaster, Telecaster, Intelligence Server, Web en Agent).

UniXS is als onafhankelijke partij intermediair tussen bedrijfsnetwerken en aanbieders van mobiele communicatie. Oprichter Guus Jansen: "Ons platform maakt online browsen in bedrijfsgegevens mogelijk maar biedt ook offline functies zoals synchronisatie van applicaties en databases. De content blijft daarbij gewoon op de eigen systemen van het bedrijf staan. De belangrijkste doelgroep voor UniXS zijn bedrijven die toegang tot digitale informatie en applicaties tot de kern van hun bedrijfsstrategie rekenen." De eerste klanten van UniXS komen uit de sectoren financiële dienstverlening, transport, retail en digital content. "Wij streven naar 500.000 gebruikers op ons platform voor het eind van 2002 en verwachten daarna snel door te groeien naar vijf miljoen in heel Europa."

Pierre van Aalst van IBM Global Services: "De WebSphere Everyplace Suite, die bestaat uit een geïntegreerde set bestaande en nieuwe componenten, komt voort uit ons initiatief voor wireless e-business. Daardoor kunnen mensen steeds meer particuliere en zakelijke transacties uitvoeren met behulp van slimme draagbare apparaten. Zij hebben hiermee heel eenvoudig toegang tot gegevens die zijn opgeslagen in krachtige netwerken. Met die informatie kunnen zij aan de slag waar en wanneer zij maar willen."

De integratie van IBM WES met MicroStrategy 7 is het resultaat van een onlangs bekendgemaakt partnership tussen IBM en MicroStrategy. René Stukker van MicroStrategy Benelux: "Vanwege de strategische waarde van deze samenwerking werkt zowel IBM als MicroStrategy aan de integratie ten behoeve van UniXS. We verwachten dat het resultaat de basis wordt voor verdere productontwikkeling in de toekomst."

Met IBM WES 1.1 en MicroStrategy 7 kan UniXS haar gebruikers faciliteiten bieden waarmee hun klanten en medewerkers een eigen, persoonlijke digitale omgeving creëren. Vanuit deze omgeving beschikken mensen over uitgebreide functionaliteit.


· Zij kunnen browsen in centraal opgeslagen informatie via ELK mobiel apparaat (bijvoorbeeld WAP of smarttelefoon, PDA, handheld).
· Zij worden op de hoogte gehouden van bepaalde veranderingen (bijvoorbeeld aandelenkoersen).

· Zij kunnen gegevens op hun lokale apparaat (PDA, handheld, laptop) synchroniseren met informatie in bedrijfsnetwerken (bijvoorbeeld om prijslijsten te actualiseren).

· Zij voeren veilig transacties uit.

Het platform van UniXS draait op IBM AIX en Microsoft Windows NT, met IBM DB2 als databasebeheersysteem. Er wordt verder gebruikgemaakt van IBM RS/6000 systemen en IBM Netfinity NT servers.

Voor meer informatie:

UniXS Solutions NV
Guus Jansen
Chief Executive Officer
Telefoon: 020 405 3650
Mobiel: 06 2608 4345
Fax: 020 405 3651
E-mail: (guus.jansen@unixs.com)
www.unixs.com

IBM Global Services
IBM Global Services is de grootste leverancier van IT-services ter wereld. In 1999 bedroegen de inkomsten van het bedrijf ruim 32 miljard dollar. Bovendien heeft IBM Global Services een leidende positie op het gebied van IT-outsourcing en -hosting en systeemservices. IBM Global Services heeft ruim 138.000 specialisten in dienst die klanten bedienen in 160 landen. IBM Corporation is het grootste IT-bedrijf ter wereld. Het helpt bedrijven al 80 jaar zakelijk voordeel te behalen uit de inzet van technologie. De op maat geleverde IBM WebSphere producten voorzien bedrijven van schaalbare software en applicatieservices die een flexibel, open platform bieden voor de ontwikkeling van geavanceerde e-business applicaties.
Voor meer informatie: www.software.ibm.com/websphere.

Voor meer informatie:
Evelien Vredeveld
Communications Consultant
IBM Global Services NL
E-mail: (evelien_vredeveld@nl.ibm.com)
Telefoon: 020 513 5736,
Fax: 020 513 6943
Mobiel: 06 5114 77 91

MicroStrategy
MicroStrategy is een toonaangevend leverancier van software en services voor Intelligent E-Business. Het technologieplatform van MicroStrategy fungeert als basis voor een nieuwe generatie één-op-één e-business oplossingen waarmee de grootste organisaties van de wereld persoonlijke relaties kunnen opbouwen met partners, leveranciers en klanten. MicroStrategy biedt hiervoor oplossingen op het gebied van web, wireless en spraak. MicroStrategy heeft daarnaast een uitgebreid aanbod van services op het gebied van consultancy, training en support voor klanten en partners. Op dit moment telt MicroStrategy ruim 2100 werknemers en 40 vestigingen over de hele wereld. Een netwerk van distributeurs en OEM Strategic Alliances garandeert de aanwezigheid van het bedrijf in 27 andere landen. In de Benelux heeft MicroStrategy een vestiging in Utrecht.

Voor meer informatie:
Paul Trouw
Marketing Manager Benelux
Telefoon: 030 240 8111
Fax: 030 240 8199
Mobiel: 06 5162 4921
E-mail (ptrouw@microstrategy.com)
www.microstrategy.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie