Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kenniscentrum duurzame stedelijke ontwikkeling 'online'

Kenniscentrum duurzame stedelijke ontwikkeling 'online'

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft een 'online' kenniscentrum opgezet op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling: www.duurzame-stad.nl. DHV nodigt andere organisaties, ondernemingen, projectontwikkelaars, adviseurs en overheden uit om deze website actief te gebruiken als kennisplatform. De site biedt relevante artikelen en rapporten, actueel nieuws, tal van kennisbronnen, boeken en een discussieplatform.

Door de toenemende verstedelijking wordt de druk op het milieu en de leefbaarheid steeds groter. Duurzame stedelijke ontwikkeling komt dan ook steeds meer in de belangstelling te staan. Op grond van onder meer de Nationale Pakketten voor Duurzame Stedelijke Ontwikkeling en Duurzaam Bouwen zijn veel gemeenten duurzaamheidsplannen aan het ontwikkelen. Ook bij het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) is duurzaamheid een specifiek thema. Tot het kennisdomein van de website worden de onderwerpen energie & klimaat, groen & ruimte, sociale leefbaarheid & veiligheid, water, duurzaam bouwen & wonen, verkeer & vervoer, duurzame bedrijventerreinen & winkelcentra gerekend.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie