Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe reeks snelle afdelingsprinters en MPF's voor kantoren

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwe reeks snelle afdelingsprinters en MPF's voor kantoren

HP LaserJet 8150 printers en MFP's verhogen de productiviteit op kantoren met geavanceerde netwerktechnologie, beheer op afstand en toegang tot toekomstige e-services en -oplossingen

Amstelveen, 1 november 2000 - Hewlett-Packard brengt een nieuwe reeks printers op de markt: de HP LaserJet 8150. De vier nieuwe apparaten vormen de topserie netwerkprinters van HP en volgen de succesvolle HP LaserJet 8000 en 8100 printers op. Hiermee krijgen organisaties toegang tot een groeiend aanbod aan oplossingen en diensten op basis van internet. De hoogvolume netwerkprintsystemen verbeteren de productiviteit, het netwerkbeheer en de kosteneffectiviteit in de meest veeleisende zwart-wit afdrukomgevingen.

HP Embedded Virtual Machine (EVM)
De HP LaserJet 8150 printers en MFP's (multifunctional peripherals) hebben een HP Embedded Virtual Machine (EVM). De EVM is een programmeeromgeving waarmee de printer Java-applicaties kan uitvoeren. Hiermee beschikt de HP LaserJet 8150 over de unieke eigenschap dat het een brede reeks intelligente maatwerkapplicaties op basis van internet kan draaien. Gebruikers die hun printers willen voorzien van de EVM-technologie kunnen de software gratis downloaden via www.hp.com.

HP LaserJet 8150 WebAccess DIMM
De HP LaserJet 8150 WebAccess DIMM is een opvallende innovatie. Het is een ingebouwde webserver waarmee gebruikers de printer vanaf elke plaats via een internetverbinding kunnen beheren en in de gaten kunnen houden. De ingebouwde webserver maakt ook andere webgebaseerde opties mogelijk. Bijvoorbeeld op afstand de printer configureren of de status controleren maar ook koppeling met niet aan de printer verbonden oplossingen.

HP Web JetAdmin
In combinatie met HP's Web JetAdmin software vormt de HP LaserJet 8150 printer een complete schaalbare oplossing voor beheer op afstand. De webserver en HP Web JetAdmin maken e-mailwaarschuwingen, real time statusupdates en diagnostiek, firmware-upgrade, dynamische zelfhulpberichten en online beheer van verbruiksartikelen, zoals papier en inkt mogelijk. Net als de EVM-technologie is de webservertechnologie gratis te downloaden op www.hp.com.

Met 32 pagina's per minuut en een nieuwe 250 MHz microprocessor zijn de HP LaserJet 8150 printers de snelste printers van HP. HP's FastRes 1200-technologie zorgt voor de hoogst mogelijke afdrukkwaliteit bij complexe grafische afbeeldingen en grijsschalen, zonder overbelasting van het netwerk. De printers kunnen worden uitgebreid of vooraf worden geconfigureerd met HP's nieuwe HP JetDirect 610N interne printserver voor 10/100 BaseTX netwerkverbindingen. De netwerkkaarten maken integratie van de printer in een bestaand netwerk mogelijk en bieden een open kaartarchitectuur met 2 MB flashgeheugen voor toekomstige firmware upgrades.

Om de productiviteit nog verder te verbeteren wordt het HP LaserJet 8150MFP model geleverd met kopieermogelijkheden en de mogelijkheid om vanaf één enkel apparaat af te drukken en digitaal te versturen (HP Digital Sender functionaliteit) naar e-mail (en optioneel naar fax). Deze geïntegreerde communicatiemogelijkheid biedt afdelingsmanagers een snel en veilig alternatief voor koeriers en faxen en verlaagt de bijbehorende kosten door digitale technologie te koppelen aan papier.

Dankzij de EIO disk drive kan de systeembeheerder duizenden bestanden, lettertypes en andere data opslaan op de HP LaserJet 8150. Het apparaat biedt vier handige mogelijkheden voor het vasthouden van taken: 'Beveiligd afdrukken met PIN-code' 'Proof-and-Hold' (mogelijk via RAM), 'Stored Jobs' en 'Quick Copy'. Het product kan meer dan één originele afdruk maken met één enkele verzending over het netwerk ('mopying': multiple original printing).

De HP C4182X Ultraprecise high capacity tonercartridge is geschikt voor de nieuwe HP LaserJet 8150-printers. Deze printcartridge is ontworpen voor snelle paginadoorvoer. Vastgezet met HP Magnetic Seals is tonerlekkage bijna onmogelijk. De HP C4182X produceert afdrukken van hoge kwaliteit. Ook nieuw HP Office papier maakt deel uit van dit complete afdruksysteem.

De HP LaserJet 8150 serie bestaat uit vier verschillende modellen en een MFP-upgrade kit:

* De HP LaserJet 8150 is bedoeld voor het printen van hoge volumes op kantoren. Het apparaat wordt standaard geleverd met 32 MB geheugen en drie invoerlades voor in totaal 1100 vel.


* De HP LaserJet 8150N is de snelle netwerkprinter voor afdelingen en wordt standaard geleverd met 32 MB geheugen, drie invoerlades voor in totaal 1100 vel, 10/100 Base-TX JetDirect interne printserver en HP LaserJet 8150 Web Access DIMM.


* De HP LaserJet 8150DN is de snelle netwerkprinter voor afdelingenen en kan dubbelzijdig afdrukken. Het apparaat wordt standaard geleverd met 32 MB geheugen, drie invoerlades voor in totaal 1100 vel, 10/100 Base-TX JetDirect interne printserver en HP LaserJet 8150 Web Access DIMM en automatische duplexeenheid.


* De HP LaserJet 8150MFP is de snelle netwerkprinter voor kantoor die niet alleen dubbelzijdig kan afdrukken, maar ook kan kopiëren en digitaal verzenden naar een e-mailadres. Het apparaat wordt standaard geleverd met 64 MB geheugen, drie invoerlades voor in totaal 1100 vel, 10/100 Base-TX JetDirect interne printserver en HP LaserJet 8150 Web Access DIMM, automatische duplexeenheid, harde schijf, Digital Copy Module en send-to-e-mailmogelijkheid.


* De HP LaserJet MFP Upgrade Kit voegt functionaliteit voor kopiëren, scannen en digitaal verzenden toe aan de HP LaserJet 8000, HP LaserJet 8100 of HP LaserJet 8150 printers. De kit bestaat uit een Digital Copy Module, 32 MB extra geheugen, harde schijf en de send-to-e-mail mogelijkheid.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke gebruikers en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten.

HP heeft 85.400 werknemers in dienst en behaalde in 1999 een omzet van circa 42,4 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 1999 ruim 2 miljard gulden.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie