Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IVA-rapport bestuurlijke organisatie Westland gepresenteerd

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente De Lier

IVA-rapport
Op woensdag 1 november jl. is het onderzoeksrapport naar de toekomstige bestuurlijke organisatie van het Westland officieel gepresenteerd. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de 7 Westlandse gemeenten door het Instituut voor sociaal-wetenschappelijk beleidsonderzoek en advies (IVA) te Tilburg. De inhoud van dit IVA-rapport zal de komende maanden worden besproken in de 7 Westlandse gemeenten, dus ook in De Lier. Dit zal in principe volgens onderstaand tijdpad gaan gebeuren:

28 november: Voorlichtingsbijeenkomst voor inwoners. De onderzoekers zullen bij deze bijeenkomst een toelichting geven op het rapport en ingaan op vragen. Meer informatie over deze avond volgt nog.

4 december: Bespreking rapport in commissie Algemeen bestuurlijke Zaken. Tijdens deze commissievergadering bestaat de mogelijkheid om in te spreken.

14 december: Bespreking rapport in raadsvergadering. Raadsvergaderingen zijn openbaar. U bent van harte welkom op de publieke tribune.

Bovenstaande data zijn onder voorbehoud. In een volgende Bazuin worden de definitieve data bekendgemaakt.

De komende twee weken kunt u op de gemeentepagina een samenvatting lezen van het IVA-rapport. Een kopie van het gehele eindrapport kunt u afhalen bij de receptie in het gemeentehuis. Het rapport op internet is hier te vinden

Informatieavond nieuwe inwoners
Om nieuwe inwoners zo snel mogelijk wegwijs te maken in hun nieuwe woonplaats wordt er op 30 november a.s. een informatieavond voor nieuwe inwoners georganiseerd.

Bezoekers krijgen een videoband te zien en ontvangen informatie over de gemeentelijke organisatie en diverse sportieve en culturele verenigingen. Het college zal de bezoekers informeren over het reilen en zeilen van de gemeente.

Inwoners die zich het jaar voorafgaand aan deze avond in De Lier hebben gevestigd, ontvangen in de loop van deze week een uitnodiging.

Mocht u onverhoopt geen uitnodiging ontvangen en wilt u toch deelnemen aan deze avond, dan kunt u contact opnemen met mevrouw C.R. van der Meer, (pers)voorlichter, tel. 531373 ((cr.vandermeer@delier.nl)).

Stand van zaken: rotonde Lierweg
Inmiddels is de rotonde aan de Lierweg al duidelijk zichtbaar. De omgelegde Lierweg is al aangebracht en de eerste ontgravingwerkzaamheden voor de aan te leggen vijver zijn uitgevoerd.

Langs de Lee is een grote bult met grond te zien. Dat is het zuidelijke grondlichaam voor de toekomstige Oosterbrug.

Op dit moment wordt het oude asfalt in de rijrichting Westerlee-Delft verwijderd, daardoor kan het verkeer niet langer rechtdoor rijden. Het verkeer rijdt daarom nu over de omgelegde Lierweg over de rotonde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie