Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Emmen neemt deel aan 'Uitvoeringsoverleg Emmerhout'

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht uitvoeringsoverleg Emmerhout, 18 oktober 2000

Gemeente neemt deel aan 'Uitvoeringsoverleg Emmerhout'

Het college van B&W van Emmen gaat meedoen in het 'Uitvoeringsoverleg Emmerhout' dat onlangs door de wijkvereniging Emmerhout is geïnitieerd. Het college stelt eenmalig het overleg f.10.000,-- beschikbaar.

Het college van B&W juicht het initiatief van wijkvereniging Emmerhout om een uitvoeringsoverleg te starten van harte toe. Het overleg wil tot goede coördinatie en afstemming komen van activiteiten die de leefbaarheid in de wijk bevorderen. Het gaat daarbij vaak om oplossingen of maatregelen van kleinschalige aard maar die voor de wijk erg belangrijk zijn en die door samenwerking in het uitvoeringsoverleg sneller en efficiënter kunnen worden aangepakt. Het overleg start per 1 november en heeft een experimenteel karakter.

Als voorbeeld voor het initiatief geldt een soortgelijk overleg dat reeds geruime tijd in Angelslo en Emmermeer bestaat. Daar draait het overleg goed en werpt z'n vruchten af. Deze overlegvormen kunnen dan ook als blauwdruk dienen voor de plannen om t.z.t. te komen tot (vormen van) gebiedsgericht beheer in het kader van de gebiedsontwikkelingsplannen die momenteel voor de Monden, de Velden en de Blokken worden ontwikkeld.

Deelnemers in het aanstaande uitvoeringsoverleg zijn onder meer gemeentelijke vertegenwoordigers van 'Grijs', 'Groen' en Reiniging, woningbouwvereniging Wooncom, de buurt- en huurdersvereniging, de wijkagent, de wijkconciërge en uiteraard de wijkvereniging Emmerhout.

De gemeente stelt het Uitvoeringsoverleg Emmerhout eenmalig een bedrag van f.10.000,-- beschikbaar. Het uitvoeringsoverleg kan zo, vooruitlopend op aanspraken die gedaan kunnen worden op het Knelpuntenfonds, een aantal kleine maar voor de wijk belangrijke zaken voorfinancieren.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie