Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeestersvacature nieuwe gemeente Sittard-Geleen

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Burgemeestersvacature Sittard-Geleen

Een vacature bij het onderwerp Benoemingen burgemeesters
1 november 2000
Met ingang van 1 januari 2001 wordt de nieuwe gemeente Sittard-Geleen ingesteld, die bestaat uit het grondgebied van de op te heffen gemeenten Sittard, Geleen en Born (Wet van 13 september 2000, Staatsblad 346).
De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar het ambt van burgemeester m/v in de gemeente Sittard-Geleen (circa 99.000 inwoners), vacant per 1 januari 2001.
De bezoldiging in de inwonersklasse, waartoe de nieuwe gemeente behoort, bedraagt maximaal f 16.021,- bruto per maand (salarisniveau 1 januari 2001).
Aan sollicitaties van burgemeesters van op te heffen gemeenten dan wel van oud-burgemeesters van eerdere opgeheven gemeenten zal in het bijzonder aandacht worden besteed.
Vanwege de ondervertegenwoordiging van vrouwen in het ambt van burgemeester gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouw.
De verkiezingen vinden plaats op 22 november. De profielschetsvergadering is voorzien kort na deze datum. De door de nieuw gekozen gemeenteraad in te stellen vertrouwenscommissie zal in de eerste weken van 2001 gesprekken voeren met de door de commissaris van de Koningin vóór medio december geselecteerde kandidaten. De commissaris verwacht eind januari 2001 zijn aanbeveling te kunnen inzenden.
De profielschets van de te benoemen burgemeester kan vanaf eind november worden aangevraagd bij het kabinet van de commissaris van de Koningin in de provincie Limburg (tel. 043-3897017). Sollicitatiebrieven dienen te worden gericht aan Hare Majesteit de Koningin. Aan sollicitanten wordt gevraagd een recente pasfoto bij de brief te voegen en op de enveloppe het woord Kabinet te vermelden.
Sollicitaties moeten vóór 9 november 2000 worden gezonden aan de commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie