Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing professor Jonathan Israel over Spinoza

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

2 november 2000

Lezing professor Jonathan Israel over Spinoza

Op uitnodiging van de sectie Geschiedenis van de wijsbegeerte van de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam houdt professor Jonathan Israel (Princeton University) op donderdag 2 november 2000 een lezing. De titel luidt 'Popular Spinozism in Germany and the Netherlands 1670-1750'.

De bijeenkomst vindt plaats om 16.00 uur in de Faculteit der Wijsbegeerte, Visser 't Hooftgebouw , Oostmaaslaan 950. Deze voordracht past in het kader van het NWO-programma 'De vroege verlichting in de Nederlandse Republiek' dat sinds januari van dit jaar bij de sectie Geschiedenis van de wijsbegeerte is ondergebracht.

Professor Israel geniet internationaal groot aanzien, onder meer als auteur van het standaardwerk The Dutch Republic (1995). Hij heeft tevens belangrijke werken geschreven over de zeventiende-eeuwse economische geschiedenis van ons land, zoals The Dutch Republic and the Hispanic World (1982), Dutch Primacy in World Trade 1585-1740 (1989) en European Jewry in the Age of Mercantilism (1985).

De afgelopen jaren is prof. Israel zich meer gaan richten op intellectuele geschiedenis. Hij heeft zich daarbij onder andere geconcentreerd op de betekenis van Spinoza voor de Europese Verlichting.

Noot voor de pers:
Lezing prof. Israel donderdag 2 november, 16.00 uur Plaats: Facucteit der Wijsbegeerte, zaal 2.04
Visser t Hooftgebouw, Oostmaaslaan 950.
Info: prof. Wiep van Bunge, tel. 010 408 8995; e-mail (vanbunge@fwb.eur.nl)

(INLINE]

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie