Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CyberActies.nl gewijd aan actievoeren via internet

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 2 november 2000

== Sinds vandaag: www.cyberacties.nl
== Voer actie via internet, klik naar CyberActies.nl

Vandaag is CyberActies.nl geopend, een site die geheel gewijd is aan actievoeren via internet. Op CyberActies.nl staan vrijwel alle actuele cyberacties in Nederland en 'de rest van de wereld'. Ook wordt beschreven hoe je snel en gratis een eigen cyberactie begint en steun verwerft voor een maatschappelijk doel. CyberActie.nl is opgezet na de constatering dat cyberacties een hoge vlucht nemen omdat deze manier van actie voeren snel, goedkoop en effectief is.
www.cyberacties.nl/

Het wordt steeds makkelijker steun te verwerven via internet. Gebruiksvriendelijke techniek is gratis voor handen en het aantal internetters is nu substantieel. In Nederland lopen momenteel acties als Mail Wim Kok, de IzzyCyberActie, de lichtkrant van Greenpeace en cyberacties van Milieudefensie, Proefdiervrij, Wakker Dier en De Alternatieve Konsumentenbond. Ook kleinere groepen en particulieren komen in actie via internet. Vormen van cyberacties verschillen, maar de meest populaire manieren zijn het emailen van een autoriteit en het ondertekenen van petities.

Het kan echter veel creatiever. Voor de IzzyCyberActie van onder andere het Wereld Natuur Fonds moeten kinderen cyberteams vormen en met flyers, posters en mailtjes mensen aanzetten tot het mailen van Wim Kok. De beste teams winnen een prijs. De sites van de Amerikaanse presidentskandidaten zijn wat cyberactiemogelijkheden betreft state-of-the-art. Op een groot aantal sites kun je met een muisklik een bijdrage leveren aan de bescherming van het regenwoud of wilde dieren. Op www.meevaller.nl kon iedereen begin dit jaar meebeslissen over de besteding van de belastingmeevaller.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie