Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar toekomst gevangenis Noordsingel Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Onderzoek naar toekomst gevangenis Noordsingel

Binnen vier maanden moet een werkgroep een voorstel doen over de toekomst van het Huis van Bewaring aan de Noordsingel. Inzet is herontwikkeling van het monumentale gedeelte, verplaatsing van de gevangenisfunctie en het aanleggen van een wijkpark. Dit hebben wethouder Herman Meijer, burgemeester Ivo Opstelten, deelraadsvoorzitter Andries van der Wal van de Deelgemeente Noord en minister van Justitie Benk Korthals met elkaar afgesproken.

De werkgroep, die bestaat uit vertegenwoordigers van de (deel)gemeente en de ministeries van Justitie en VROM, doet onder meer onderzoek naar de herbestemming van delen van de gevangenis, alternatieve locaties binnen Rotterdam en de kosten van de verplaatsing.

Over de toekomst van het Huis van Bewaring in de Deelgemeente Noord en de aanleg van een wijkpark is al jaren onduidelijkheid. In het Oude Noorden en de Agniesebuurt is een groot gebrek aan openbaar groen. Wanneer de gevangenis verdwijnt blijft het monumentale hoofdgebouw van eind 19e eeuw staan. De bijgebouwen van later datum verdwijnen dan. Het wijkpark krijgt een oppervlakte van ongeveer 2 hectare.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie