Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 02-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid,09.45 uur
Aanrijding

AMERSFOORT Een 26-jarige inwoner van Amersfoort stond gisteravond rond kwart over elf op de Ringweg Koppel voor het verkeerslicht te wachten tot hij rechtsaf de Zielhorsterweg op mocht rijden. Nadat het licht op groen was gesprongen, sloeg de man rechtsaf maar moest plotseling remmen voor een nog onbekende bromfietser die overstak. Een 26-jarige man uit Nijkerk die achter de bestuurder uit Amersfoort reed, zag dit te laat en reed tegen zijn voorganger op. Beide bestuurders raakten niet gewond. De auto van de man uit Amersfoort is weggesleept.

Baby in afgesloten auto

LEUSDEN De politie kreeg gistermiddag rond kwart voor drie een telefoontje van een bewoonster van de Brinkhorst. Haar dochter die bij haar op bezoek was, had de auto per ongeluk op slot gedaan met de sleutels én de baby van zes maanden er nog in. Agenten en een toevallig passerende brandweerman konden de auto weer openkrijgen. Hierna kon de baby, die inmiddels in slaap was gevallen, uit de auto worden bevrijd.

Fietsverlichtingscontroles

WOUDENBERG In het kade van de actie Fiets verlicht, fiets als een vorst, is gisteravond tussen zeven uur en negen uur op diverse plaatsen in Woudenberg door de politie en 3VO de fietsverlichting gecontroleerd.

Op de hoek Nico Bergsteynweg/Stationsweg werden 25 groene en 5 rode kaarten uitgedeeld.
Bij de controle op de Voorstraat/Vondellaan/Burgwal kregen 40 fietsers een groene kaart en 10 een rode.
En op de kruising Voorstaart/Schoutstraat passeerden 66 fietsers het controlepunt; bij 50 was de fietsverlichting in orde.

Daarnaast was eerder die dag op het politiebureau op de Willem de Zwijgerlaan een nacontrole gehouden voor de fietsen die als onvoldoende waren beoordeeld tijdens de fietscontroles op de scholen van twee weken terug. Van de ongeveer 100 afgekeurde fietsen kwamen 20 kinderen hun fietsen laten herkeuren. Zij kregen allemaal hun OKE-sticker en een puzzel die door 3VO beschikbaar was gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie